Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 2.0 143 KM a 2.0 170 KM jakie różnice w silniku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko jak powyżej jakie są różnice w silniku między tymi dwoma mocami ? co trzeba było by zmienić w 2.0 143 km aby mieć moc 170 km ? oczywiście nie mówię tu o Chiptuningu czy te silniki się czymś różnią że moją różne moce ? pewnie trzeba było by wymienić turbinę czy jest taka możliwość i co jeszcze trzeba zmienić , będę wdzięczny za pomoc .

Pozdrawiam

Opublikowano

143 KM robisz samym programem na 180 z groszem.Natomiast wsadzajac turbo od mocniejszej wersji idziesz pod 200KM.O ile sie nie myle to tu nie ma takich duzych roznic jak w poprzedniej generacji 2.0 TDI na pompowtryskach.Tam 170KM mialo inny uklad zasilania paliwem , dwa IC zamiast jednego itp itd.W B8 masz i tu i tu FMIC pytanie czy mocniejsza wersja ma wydajniejszy wukld wtryskowy , tego nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za info może ktoś będzie wiedział czy coś jeszcze trzeba było by wymienić , ładne subarku ja właśnie wymieniłem STI w tej samej budzie na Audi , żal straszny bo STI jest genialnym samochodem a jeszcze miałem ładnie zrobione :)

Opublikowano

Dzięki kolego za info może ktoś będzie wiedział czy coś jeszcze trzeba było by wymienić , ładne subarku ja właśnie wymieniłem STI w tej samej budzie na Audi , żal straszny bo STI jest genialnym samochodem a jeszcze miałem ładnie zrobione :)

dlatego u mnie ma dozywocie :wink4:

szkoda ze kupiles FWD , ja tez po przesiadce z piewszego subaru zrobilem taki blad i wymienilem po roku na quattro bo nie dalem rady tym jezdzic.Oczywiscie poziej dokpilem sobie tez nowe subaru bo czegos jednak brakowalo w garazu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Chciałem quattro ale za B8 z dobrym wyposażeniem trza dać krocie :) a podobają mi się te ledowe światła hehe a jeszcze synek ma się urodzić za klika dni to wygoda mu się przyda :) i tylko mocy troszkę brakuje i dla tego pytam czy te silniki są podobne bo chipa można zrobić ale w tedy wydaje mi się że padnie szybko turbina i zarżnę silnik a jeśli się nie różnią i wystarczy turbo zmienić to jest to chyba warte :)

pozdro

Opublikowano

Chciałem quattro ale za B8 z dobrym wyposażeniem trza dać krocie :) a podobają mi się te ledowe światła hehe a jeszcze synek ma się urodzić za klika dni to wygoda mu się przyda :) i tylko mocy troszkę brakuje i dla tego pytam czy te silniki są podobne bo chipa można zrobić ale w tedy wydaje mi się że padnie szybko turbina i zarżnę silnik a jeśli się nie różnią i wystarczy turbo zmienić to jest to chyba warte :)

pozdro

to prawa , ale nie jest tak zle ja jak sie przesiadlem z imprezy GT na 140 KM a4 w FWD bylem i tak bardzo milo zaskoczony dynamika.Co do chipa to mysle ze nie ma sie co obawiac , czy sie ma chipa czy nie jak sie nie umie dbac to i tak padnie.Obecne A4 juz ma zrobione ponad 30 tys po programie , zero poblemow. GT mialo program ja nim zrobilem prawie 50 tys i nic , obecny wlasciciel tez nie mail zadnych problemow , to samo STI tez jest zdlbane , przejechalo juz ponad 50 tys na tym setupie to samo.

Taka moja rada , jabym nie kombinowal z wymiana turbiny i duperelami ty bardziej ze te slabsze 143 CRy wychodza bardzlo lanie na 180-185KM mocniejsze i tak ponad 200 nie wyjda bolokuje je DPF.Zrob dobry prgram i starczy.Dla 10 KM nie warto sie babrac w wymiany turbo itp. itd.

pzrd.

Opublikowano

kolego turdzi ma rację

ja też poprzestałem na samym programie i jak na chwilę obecną wszystko gra i trąbi jak zespół kombi

nie wchodź w graty, bo nie ma sensu - mało co zyskasz, a bałagan i zakupy większe

rób program, podciągnij pod to co chociażby ja mam i gwarantuję, że nie będziesz narzekał

spoko/loko :wink4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Posiadam audi a4 z silnikiem własnie 2.0 tdi (105kw). Nigdy nie miałem do czynienia ze zmianą oprogramowania silników. Powiedzcie mi jak najłatwiej zwiększyć moc? Czy pisząc o programie macie na myśli wymianę obecnego oprogramowania silnika przez specjalizującą się w tym firmę na hamowni czy zakup tzw boxa z allegro?

Opublikowano

Witam,

Posiadam audi a4 z silnikiem własnie 2.0 tdi (105kw). Nigdy nie miałem do czynienia ze zmianą oprogramowania silników. Powiedzcie mi jak najłatwiej zwiększyć moc? Czy pisząc o programie macie na myśli wymianę obecnego oprogramowania silnika przez specjalizującą się w tym firmę na hamowni czy zakup tzw boxa z allegro?

nigdy w życiu żadnego boxa

tylko i wyłącznie oddaj auto do specjalisty nie będziesz miał później problemów z autem

jesteś z pomorskiego to polecam Ci Roberta z Gdańska(Tune-Up)

Opublikowano

A ktos blizej slupska? Jaki jest koszt takiego chiptuningu?

Opublikowano
  • Autor

Koszt takiego chipa to ok 800-1000 zł , naprawdę warto bo autko się w tedy budzi.

Robimy kompletny zakres z Hamownią . Oprogramowanie jest specjalnie przygotowywane pod dany samochód , a nie tak jak większość wgrywa gotowce .

Po chipe nie traci się gwarancji ponieważ oprogramowanie jest wgrywane z oryginalnym VINem pojazdu.

W razie pytań służę pomocą .

Pozdrawiam

Jarosław Kwarciak

504 196 843