Darek36 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Witam.Mam problem z pompa wtryskowa ,rano jak odpalam auto zawor poczatku wtrysku przestawia sie po minucie i w tym momencie wyskakuje blad 550 .Wydaje mi sie ,ze sie zaciera czy mozna samodzielnie wymienic ten zawor bo mam druga taka uszkodzona pompe.Wczoraj byl ustawiany zaplon na -2 ATDC bo mial 1,6 BTDC myslalem ze po opoznieniu zaplonu zawor bedzie sie otwieral od razu a on dopiero po minucie ,przez ta chwile chodzi bardzo cicho nie slychac dzwieku typowego tej pompy dopiero jak zawor sie przestawi to dzwiek jest normalny jak zawsze.Stalo sie to wtedy jak byly te duze mrozy ,myslalem ze to moze od paliwa wiec wlalem STP ale nic nie pomoglo.
robert22ff Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Czesc.i jak u ciebie,poradziles sobie z awaria? ja mam to samo i narazie czekam na opinie innych
Darek36 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 Mam taki zaworek sprobuje wymienic go sam i zobacze co bedzie.
Darek36 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 Dostalem od kolegi pompe z uszkodzonym sterownikiem musle ze zaworek bedzie dobry.
robert22ff Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 dzis bedziesz to robil? daj znac czy pomoglo
benqus Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja mam taki sam problem, jestem ciekaw jak się zakończyła twoja historia z pompą wtryskową. Napisz proszę.
Darek36 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Mialem w plamach wymienic zaworek ,czytajac na forum ponoc to nie jest wina zaworka tylko wyciera sie jakis tloczek w pompie .Zaplon opoznilem na -1,8 zalalem STP i teraz odpala dobrze ,tloczek przestawia sie od razu.Mam nadzieje ,ze moze byly jakies syf w paliwie i przez to blokowal sie ten przestawiacz wtrysku .Narazie bede jezdzil ,chyba ze znow zacznie sie blokowac to oddam pompe do regeneracji ,na Allegro znalazlem firme ,ktora regeneruje za 1400 oprucz sterownika.Sprawdzalem wrazie czego numer mojej pompu ,ma z koncowka 106A.
Rekomendowane odpowiedzi