remikp3 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 slyszalem ze swiatla w audi (posiadam a6 98 avant anglik zwykle lampy)mozna sprytnie przestawic , jadac anglikiem do europy , blaszkami ktore znajduja sie w lampach aby przestawic sie na ruch prawostronny i nie razic jadacych z przeciwka . prawda to czy mit ? tak popatrzylem na te moje lampy ale chyba nie znalazlem :/
mcm Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 ja słyszałem że trzeba zakleić taśmą pewne miejsca które w anglii oświetlają lewą stronę drogi a u nas oślepiają, kumpel kupił na stacji benzynowej takie specjalne naklejki na lampy
Doman13 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Opublikowano 15 Grudnia 2007 A ja wiem... Zmiana położenia żarówek w lampach (zwykłych) nic nie da. To od kloszy zależy rozprowadzanie światła, zauważ że lewy i prawy klosz są inne (inne nacięcia) W przypadku kloszy gładkich przestawianie żarników ma chyba sens... W twoim przypadku tylko naklejki, albo biała taśma elektryczna, ja tak robiłem.
remikp3 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2007 biala tasma elektryczna tz? ale tak na marginesie jesli sa soczewkowe swiatla mijania to latwiej bylo by przesunac je w druga strone niz naklejac cokolwiek . w koncu naklejka rozwiazuje problem tylko polowicznie . my nie oslepiamy tych jadacych z przeciwka ale jednoczesnie nie widzimy pobocza :/
ykk Opublikowano 15 Grudnia 2007 Opublikowano 15 Grudnia 2007 remikp3 chodzilo o tasme izolacyjna. Natomiast w reflektorach soczewkowych przestawia sie dzwigienke.
remikp3 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2007 ykk mozesz powiedziec cos wiecej na temat tej dzwigienki ? gdzie sie ona znajduje ? mam wlasnie reflektory z soczewkami . dzieki z odp .
ykk Opublikowano 16 Grudnia 2007 Opublikowano 16 Grudnia 2007 remikp3 ja mam dzielone soczewki a'la S4 i u mnie wyglada to tak: Mysle ze w poliftach jest podobnie..
remikp3 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2007 znalazlem . wyglada to podobnie troszke inna dzwigienka "ala blaszka" . zmienilem jedna ale niestety w drugim reflektorze juz ktos zalatwil ta dzwigienke i jej brak :/ . pozostaly mi naklejki :/ dzieki za pomoc .
Doman13 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Kleisz tylko jedną lampę (lewą), po angielsku po stronie pasażera. Lampa prawa bez przestawienia nie oświetla pobocza i tyle, ona nie oślepia
Darkman Opublikowano 21 Grudnia 2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 W soczewkach dzwigienka do zmiany znaduje się tu: po prostu przestawimy je w górne położenie i przesłona zmienia kąt padania światła. Ta przesłona jest pomiędzy soczewką i odbłyśnikiem .Dostęp do niej po zdjęciu tylnego dekla (tego bez kostki )
jihad Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 W soczewkach dzwigienka do zmiany znaduje się tu: po prostu przestawimy je w górne położenie i przesłona zmienia kąt padania światła. Ta przesłona jest pomiędzy soczewką i odbłyśnikiem .Dostęp do niej po zdjęciu tylnego dekla (tego bez kostki ) Ma ktoś fotkę tego, bo ta juz wygasła? Czy KAŻDY reflektor 99-01 ma tę mozliwość?
Gwerty Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 nie każdy reflektor z a4 b5-99-01r. ma dźwigienkę w soczewce do zmiany z europejczyka na GB zdarzają się lampy ze przesłona w soczewce to sama wycięta blaszka. ale to tez da sie obejść. wystarczy wyjąc soczewkę i przełożyć tą blaszkę
memek88 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Ma ktos fotke tej dzwigienki ? tzn gdzie ona sie znajduje
Rekomendowane odpowiedzi