Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Dziwne wskazania grupy 23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otoz moj kolega ma b6 z awx.

ostatnio mial wymieniany czujnik temp,termostat.

przy okazji vagowanie u mnie i zero bledow.

co mnie niedaje spokoju to grupa 23(bipy)

z gory dziekuje za zainteresowanie.

aby podpowiedziec to;

-spalanie bardzo male,

-zero dymu,

-odpalanie po wymianie czujnika na zimno od kopa,

-zaslepiony egr(waz podcisnienia)

-jakakis tuning byl robiony bo na awx to malo fotela nie zlamie jak sie depnie na gaz,

-zero telepania,szarpania itp,

-przebieg to 140tkm

hi

http://vaglog.rtnet.pl/darekdario_38792.html

http://vaglog.rtnet.pl/darekdario_38793.html

http://vaglog.rtnet.pl/darekdario_38794.html

http://vaglog.rtnet.pl/darekdario_38795.html

Opublikowano

Mało, tzn. ile pali?

Jeśli chodzi o BIPy to druga pompka jest poza granicą, ale jeśli nie ma żadnych objawów w jeździe to nie ruszać i jeździć.

AWX powinien mieć seryjnie 819obr na biegu jałowym, tak mi się wydaje.

Opublikowano
  • Autor

mi terz tak sie wydaje,

auto lata super

Opublikowano

Zrób dynamiczne zobaczy sie czy ma program.

Opublikowano

Jeśli chodzi o BIPy to druga pompka jest poza granicą

Gdzie jest napisane, że 2 pompka jest poza granica. Tak ogólnie, to instrukcje serwisowe na temat grupy 023 milczą, a granicą w 023, jest wartość 128, przy której wywala błąd. Wiadomo, że im biżej zera, tym lepiej.
Opublikowano

z tymi bip-ami to jest dziwana sprawa.

kiedy jest naprawde zle a kiedy jest dobrze.

pamiętam że kiesdyś mój kolega sprawdzał w niemal nowym PD bipy i miał prawie 100 i zadnych objawów wsztysko balnaga bez problemu.

Opublikowano

Przyjęło się, że tolerancja jest od-30 do +30. Jeśli dochodzi do -60 do +60 pompka kwalifikuje się do wymiany.

Jak napisałem, nie przejmowałbym się skoro nie ma kolega żadnych objawów i auto jeździ bez problemów.

Opublikowano

Przyjęło się, że tolerancja jest od-30 do +30. Jeśli dochodzi do -60 do +60 pompka kwalifikuje się do wymiany.

Niewiem dlaczego przyjęto, że -30 do+30 jest jeszcze dobrze, a powyżej już robi się źle. Jak już wcześniej napisałem, źle jest dopiero przy wartości 128 i pompki nadają się do wymiany lub regeneracji, a to wiem z własnego doświadczenia, a nie z internetowych for.
Opublikowano

Niewiem dlaczego przyjęto, że -30 do+30 jest jeszcze dobrze, a powyżej już robi się źle. Jak już wcześniej napisałem, źle jest dopiero przy wartości 128 i pompki nadają się do wymiany lub regeneracji, a to wiem z własnego doświadczenia, a nie z internetowych for.

mysle ze tak naprawde jak juz jest 100 to juz jest powód do nie pokoju.

zastanawiam sie nad tym jak kolega miał w prawie nowym aucie około 100 to o co chodziło?

moze zle dobrany soft do PD :mysli:

Opublikowano

A czy bipy w okolicach 30 i korekcje na dwóch wtryskach ok 1.0 mogą powodować drgania przy ruszaniu na 1biegu tylko przy zimnym silniku?

Opublikowano

hmmm ,maiałem ponad 30 na 023 i 013 ponad 1.00 i takich objawów nie miałem :mysli:

Opublikowano

A czy bipy w okolicach 30 i korekcje na dwóch wtryskach ok 1.0 mogą powodować drgania przy ruszaniu na 1biegu tylko przy zimnym silniku?

Do wymiany najprawdopodobniej tarcz sprzęgła kolego. Podobno w niektórych tarczach używali kiepskich okładzin i występują szarpania podczas ruszania. Jak zaciągniesz hamulec ręczny i zaczniesz puszczać pedał sprzęgła to szarpania nie będzie.

Opublikowano

Do wymiany najprawdopodobniej tarcz sprzęgła kolego. Podobno w niektórych tarczach używali kiepskich okładzin i występują szarpania podczas ruszania. Jak zaciągniesz hamulec ręczny i zaczniesz puszczać pedał sprzęgła to szarpania nie będzie.

też mi się tak wydaje :mysli:

pamietam że maiłem podobne objawy w którymś aucie i właśnie okazała sie tarcza sprzęgła.

Opublikowano

Troche nie widze związku z tym co widac w 013 a tym co pokazuje 023...

Opublikowano

tez mi sie tak wydaje.

013 to nie tylko pompki ale takze praca cylindrów itd.

023 to praca elektozaworów pompowtryskiwaczy.

czy sie myle

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich, może odkopię trochę stary wątek, ale jego temat idealnie pasuje do mojego pytania. W 2.0 tdi w grupie 23 mam wartości od 0,22 do 0,24. Sprawdzane w dwoch roznych interfejsach. Spotkał sie ktoś z czymś takim i co to oznacza? Bo przekopałem pół internetu i nie znalazłem podobnego przypadku. Wszędzie są wspominane wskazania +/- 128