kubolix Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam. Czy ktoś z grupowiczów posiada taki schemat? Ponieważ mam problem z rozruchem samochodu. Jak jest zimno i chcę go odpalić rano to w momencie jak przekręcam kluczyk to rozrusznik nie startuje. Dlatego chcę zlokalizować przekaźnik odpowiedzialny za dostawę prądu do rozrusznika. Dzięki! [schemat czego? popraw temat] - schiller
Gość MorgothV8 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Poruszaj kablami przy rozruszniku, może coś nie łączy - u mnie tak było U mnie mechanik sprawdzał pzekaźniki i bezpieczniki - na wewnętrznej częsci obudowy bezpieczników były opisane (po szwabsku), poza tym korzystał z instrukcji, którą miałem z autem Tyle że moje schematy są napewno inne niż u Ciebie (bo inny model audi), jak masz książkę to poszukaj tam
kubolix Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wydaje mi się, że rozrusznik to rozrusznik nie dostaje prądu od przekaźnika. W momencie jak już dostaje to słychać tyknięcie i odpala od razu. Hmm ale poszukam tego na bezpiecznikach..
cadbp Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 miałem podobny objaw jak mi się szczotki kończyły w rozruszniku raz zapalał a raz nie, potem już tylko pytał i nie odpalał wcale wymieniłem szczotki i było ok
Gość MorgothV8 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 No ja tez bałem sie że trzeba bedzie wyciągać rozrusznik U mnie żeby wyjąć rozrusznik trzeba demontować belkę zawieszenia i kupa roboty z tym jest --- urok V8
Rekomendowane odpowiedzi