Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Schemat do 4.2 v8 w s4 z 2003 roku. [Dot. rozrusznika]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś z grupowiczów posiada taki schemat? Ponieważ mam problem z rozruchem samochodu. Jak jest zimno i chcę go odpalić rano to w momencie jak przekręcam kluczyk to rozrusznik nie startuje. Dlatego chcę zlokalizować przekaźnik odpowiedzialny za dostawę prądu do rozrusznika. Dzięki!

[schemat czego? popraw temat] - schiller

Gość MorgothV8
Opublikowano

Poruszaj kablami przy rozruszniku, może coś nie łączy - u mnie tak było

U mnie mechanik sprawdzał pzekaźniki i bezpieczniki - na wewnętrznej częsci obudowy bezpieczników były opisane (po szwabsku), poza tym korzystał z instrukcji, którą miałem z autem

Tyle że moje schematy są napewno inne niż u Ciebie (bo inny model audi), jak masz książkę to poszukaj tam

Opublikowano

Wydaje mi się, że rozrusznik to rozrusznik nie dostaje prądu od przekaźnika. W momencie jak już dostaje to słychać tyknięcie i odpala od razu. Hmm ale poszukam tego na bezpiecznikach..

Opublikowano

miałem podobny objaw jak mi się szczotki kończyły w rozruszniku raz zapalał a raz nie, potem już tylko pytał i nie odpalał wcale wymieniłem szczotki i było ok

Gość MorgothV8
Opublikowano

No ja tez bałem sie że trzeba bedzie wyciągać rozrusznik

U mnie żeby wyjąć rozrusznik trzeba demontować belkę zawieszenia i kupa roboty z tym jest --- urok V8