Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dusi sie gdy jest zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sierpniu bylem w trasie ponad 200 KM, gdy dojechalem, na drugi dzien odpalilem, zaczalem jechac i przy 2 tys zaczelo go dusic, mulic ja mu w gas a on nic, dopiero po jakims czasie lapie, i tak na kilku biegach, jak sie juz rozgrzeje to jest oki, co to moze byc ??

Opublikowano

moze paliwko lipne?

Opublikowano
  • Autor
moze paliwko lipne?

To byla pierwsza rzecz jaka mi przyszla do glowy, tylko ze juz tankowalem po tym kilka razy, mozliwe ze woda zostala i przydusza ?? To co wlac troche denaturatu i zobaczyc jak bedzie ?? :wink:

Opublikowano

nie wiem jak dokladnie jest teraz w benzyniakach ale wydaje mi sie ze cos raczej z ukladem wzbogacajacym mieszanke jak jest zimne auto (chodzi mi o takie stare ssanie) moze jakis czujnik sie wysral, podpiac pod vaga jak jest zimny i sie przejechac, moze cos wyjdzie

Opublikowano

myślę również jak wyżej ze jest za uboga mieszanka, gdzieś w układzie zasilającym jest syf, moja rada taka spróbój przeczyścić wtryski i cały układ za pomocą środka dodawanego do benzyny i nie śmiać mi się tutaj :twisted: bo znam przypadki gdzie to pomogło w 100% zlikwidować usterkę nic nie stracisz próbując no tylko 16zł około, a ci co mówią że to nic nie daje bo było u nich wszystko ok to co ma dać :grin:.

A mam pytanko skąd u ciebie 102 kM :?:

Opublikowano
  • Autor
mam pytanko skąd u ciebie 102 kM

Z 101 + ja :mrgreen: A tak powaznie to byla taka opcja w profilu to czemu nie skorzystac :razz:

Jak ten "plyn" sie nazywa, na stacjach jest ?

Opublikowano
Jak ten "plyn" sie nazywa, na stacjach jest ?

Są różne firmy na stacji lub w sklepie motoryzacyjnym znajdziesz bez problemu jakiś specyfik do czyszczenia wtrysków i całego układu paliwowego :wink: a temat tych środków jest na gorąco w tym dziale tytuł XERAMIC ...

Z 101 + ja
dobre hehe a jak teściowa to ze 4 jeszcze dojdą :mrgreen:
Opublikowano
dobre hehe a jak teściowa to ze 4 jeszcze dojdą

siorka za OT; 101 KM i jedna zmija

Opublikowano

miałem kiedyś tak samo ale dopiero po kilku dniowym postoju. Ostatnio właśnie przeczyściłem wtryski i cały układ, odpalając dzisiaj po nocnym postoju problemu nie zaobserwowałem.

Opublikowano
  • Autor

A czym przeczyszczales ?

Opublikowano
  • Autor

No przeczytalem juz , w takim razie musze tez zalac i zobaczymy ...

Opublikowano

zalej koniecznie to 16 zł napewno nie zaszkodzi ja zalałem firmy WINNY"S i jutro jadę 1000 km do German więc sprawdzimy to cudeńko ja tak profilaktycznie bo u mnie jest all OK :cool:

Opublikowano
  • Autor

Heh, dzisiaj cos mnie podkusilo zeby filtr zobaczyc powietrza, troche byl zasyfiony, wyczyscilem go i objawy ustapily .... ;) Zobaczymy czy to wina filtra ... :razz: