dwwasyl Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Witam Przeszukałem forum. Dla tego silnika nie znalazłem czegoś podobnego. Jeśli kiepsko szukałem to przepraszam i proszę o wyrozumiałość Zauważyłem iż w moim 'nowym' audi b7 (2005 r., 1.9 TDI, silnik BKE) występuje taki metaliczny świerkot, dokładnie w zakresie obrotów 1.900-2.100. Słychać to na każdym biegu dokładnie w tym przedziale obrotów. Jakby coś wpadało w wibracje. Dźwięk wydobywa się jakby z tej kratki nawiewu na przednią szybkę, ale 100% pewności nie ma (może to być spod silnika, ciężko zdiagnozować). Próbowałem nagrać telefonem, ale ogólny dźwięk silnika i szum na to nie pozwala. jak cały czas się trzyma 1.900-2.100 obrotów to cały czas słychać świerkot. jak się przyspieszy / zwolni świerkot ustaje. Ktoś miał podobnie i może coś poradzić ?
dwwasyl Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 A jak to sprawdzić. Trzeba się podłączyć pod jakiegoś kompa w serwisie ?
ziby00 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 słuchaj najlepiej będzie jak podłączysz vaga wtedy będziesz wiedział gdzie szukać a tak nie wiadomo nawet skąd ten dzwięk pochodzi a vag powinie cię nakierować
Rekomendowane odpowiedzi