Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Piszcząca kierownica + osłona bezpieczników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów. :hi:

Po 2 dniach spędzonych na przeszukiwaniu forum, skapitulowałem , dlatego ten post.

Trapią mnie 2 problemy:

1) Piszczy kierownica podczas skręcania, dźwięk wydobywa się na wysokości przełączników kierunków i wycieraczek

nr1q.jpg

podejrzewam że niezbędne będzie rozebranie obudowy i zlokalizowanie gniazda ,,świerszcza" :evil:. Jeśli ktoś miał podobny problem bardzo prosiłbym o poradę ( jakich narzędzi użyć i czym cholerę wykurzyć [WD40 czy cuś ) może jakieś FOTOSTORY ??

2) Jak dostać się do przewodów skrzynki bezpieczników ?? Wiem że trzeba zdemontować tą osłonę :

imag0166r.jpg

na pewno są 2 śrubki 8-10 przy klapce bezpieczników ale co dalej może ktoś wykonywał podobny zabieg i jest w stanie pomóc jakimiś FOTKAMI bądź opisem.

Z góry dziękuję za pomoc. :>

Opublikowano

Co do piszczenia, to pewnie wystarczytylko silikon w sprayu. Psiknij pod kierownicę.

Żeby zdjąć tapicerkę pod kierownicą, musisz zdjąć osłone bezpieczników z boku deski, pod nią są 2 śrubki, kolejne dwie są na dole po lewej i prawej stronie kierownicy, zaznaczyłem na zielono

kkk.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo za pomoc . . . w sobotę zabieram się do pracy :]

Opublikowano

Ja popsikałem najpierw WD40 a potem sprayem silikonowym i piszczenie ustało.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a w ktore miejsce psikacie?

ja mialem ten sam problem, czasami przy skrecani piszczalo/skrzypialo,

do zlokalizowania podchodzilem kilka razy, n apoczatku odkrecalem schowek pod kierownica wszytskie plasticzki i psikalem gdzie sie dalo, niby ustepowalo al enie na dlugo,

a ostatnimi czasy, majac na wierzchu druga kolumne kierownicy wraz z drazkiem, okazalo sie ze skrzypi drazek w kolumnie,

wiec u siebie w aucie, odkrecilem poduszke, odkrecilem srobe od kierownicy , psikknelem w rurke/drazek, bialym smarem lepszy /nie wd40 bo jest za zadki i po dwoch dniach znowu bedzie skrzypiec/ i od tamtej pory cisza natretnego skrzypienia, a jelsi sie pojawia to , luzuje regulowanie kierownicy, poruszam gora dol przod tyl, i nic nie skrzypi