wicio82 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Witam. Moze ktos sie spotkal z taka sytuacja ze podczas odpalania auta silnik zaczyna wchodzic na obroty pomiedzy 2 a 3 tys z nierowna i glosna praca silnika a potem sie wyrownuje i schodzi na ok 1100 obrotow. Ruszylem gazem i nic dalej 1100 wiec zgasilem silnik i co dziwne przy ponownym odpalaniu spirala od swiec swiecila sie tak dlugo jakby bylo z -30 a silnik byl w miare cieply a na dworze plusowa temp. Dopiero po kolejnym 3 lub 4 odpaleniu bylo oki. Ta sytuacja zdazyla mi sie ponad miesiac temu a wczoraj powtorzyla z takimi samymi objawami. Ktos moze zna sie badz mial podobny przypadek? pozdrawiam
wicio82 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 kolego czy to napewno czujnik temperatury moze miec taki wplyw ze jak odpalam i nierowno chodzi ze lekko trzesie buda i slychac taki dzwiek "bububububu"? Zapomnialem dodac ze znowu jest oki ale ciekawe na jak dlugo i czy cos powaznego sie nie stanie jak zaniecham. Czujnik wogole ile moze kosztowac i wymiana ile i gdzie sie on znajduje?
lesand Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 na to że nierówno chodzi mogą mieć wpływ świece, też sprawdź,czujnik ma wpływ na to że długo świeci się kontrolka i wchodzi na obroty, tu masz opis jak sprawdzić czujnik: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0 lokalizacja: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180758.msg2120060#msg2120060 wymienić możesz sam, ori chyba około 100pln czasami wystarczy wypiąć wtyczkę czujnika i spryskać styki środkiem do styków elektrycznych
ranyjulek Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Miałem dokładnie te same objawy co ty, a winowajcą był właśnie czujnik temperatury. Podepnij się pod VAG'a to będzie na 100% wiedział czy czujnik jest do wymiany.
wicio82 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Opublikowano 30 Marca 2011 nom kolega podpial mi faga i odrazu znaleziony problem:) blad 17664 sporadycznie! Zaraz zobacze ile kosztuje ten czujnik tem naj oryg i ciekaw jestem czy bez wiekszej wiedzy o mechanice sam dalbym rade go wymienic? Moze jakies wskazowki? Aha ma ktos moze numer oryg tego czujnika zebym zamowil odpowiedni?
Rekomendowane odpowiedzi