Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Czujnik obrotów silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

może ktoś pomoże... jaki numer i jaki koszt zakupu? -pojawia mi sie po zapaleniu kontrolka EPC... podobno to jego sprawka... :confused4:

cieżko to wymienić?

pozdrawiam

Opublikowano

witam,

może ktoś pomoże... jaki numer i jaki koszt zakupu? -pojawia mi sie po zapaleniu kontrolka EPC... podobno to jego sprawka... :confused4:

cieżko to wymienić?

nie masz vaga?

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

no

witam,

cieżko to wymienić?

nie masz vaga?

pozdrawiam

gdybym mial na juz to bym nie pisal na forum.... tak?? a chyba od tego to forum jest jak sie nie myle... :mysli:

we wtorek dopiero bede mial dostep do vaga na spocie a potrzebuje wiedziec teraz :hi:

Opublikowano

Czujnik położenia wału korbowego...Myślę, że o ten chodzi, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 100-150 zl, robota niedużo, chyba żeby się do niego dostać mechanik odkręcał filtr oleju, EPC mi się świeciło, po przekroczeniu 3000 obrotów silnik gasł, wszystko się zerowało (nawet obrotomierz wskazywał 0 a samochód jechał 100km/h i był na biegu, a po chwili wszystko się zapalało, no i oczywiście Check...

AHa, nie pomyl z czujnikiem położenia wałka rozrządu...to co innego...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Czujnik położenia wału korbowego...Myślę, że o ten chodzi, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 100-150 zl, robota niedużo, chyba żeby się do niego dostać mechanik odkręcał filtr oleju, EPC mi się świeciło, po przekroczeniu 3000 obrotów silnik gasł, wszystko się zerowało (nawet obrotomierz wskazywał 0 a samochód jechał 100km/h i był na biegu, a po chwili wszystko się zapalało, no i oczywiście Check...

AHa, nie pomyl z czujnikiem położenia wałka rozrządu...to co innego...

heh thx :wink4:

o to mi chodziło :good:[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 20:16_________________________________________________zastanawiało mnie tylko jedno... czy może to mieć coś wspólnego z cewka zapłonu bo po odpaleniu w czasie jazdy nic sie niepokojącego nie dzieje - nie mam objawów jw :disgust:[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 21:17_________________________________________________u mnie po vag`u okazało sie ze chodzi dokładnie o czujnik położenia wału korbowego (komp pokazuje G28)

co Wy na to?? ktoś to wymieniał??

Opublikowano

tak jak napisał kolega fido920 masz walnięty czujnik G28 (Engine Speed Sensor) - wymień a będzie wszystko śmigać.... koszt czujnika to 140zł (zamiennik) a ori 240zł w górę...

Opublikowano
  • Autor

a gdzie zamiennik kupić?? nie mogę nigdzie znaleźć zamiennika...

i koledzy gdzie ten czujnik jest w ALT ??

Opublikowano

kupisz w intercars firmy FAE - 141 zl

znajduje sie na skrzyni biegow

Opublikowano

witam,

a może ktoś z etki schemat wrzucić :rolleyes: mam podobny problem jak opisuje kolega fido920

Opublikowano
  • Autor

kupisz w intercars firmy FAE - 141 zl

znajduje sie na skrzyni biegow

thx :)

a jakbyś z Etki mógł schemat bede :notworthy:

Opublikowano

Proszę ...

Nadajnik_impuls_w.jpg

nadajnik_impuls_w_2.jpg

Opublikowano
  • Autor

Proszę ...

Nadajnik_impuls_w.jpg

nadajnik_impuls_w_2.jpg

no prosze :):notworthy:

Opublikowano

no to walczymy , wielkie dzięki :: :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

daj znaka jak wymienisz i czy pomogło... ;)[br]Dopisany: 22 Maj 2011, 20:22_________________________________________________gdyby ktoś potrzebował mam zamiennik FAE za 100zł oczywiście nówki z fakturką :)[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 08:08_________________________________________________wymieniony czujnik - 30 minut roboty w ALT :)[br]Dopisany: 28 Maj 2011, 08:40_________________________________________________

daj znaka jak wymienisz i czy pomogło... ;)[br]Dopisany: 22 Maj 2011, 20:22_________________________________________________gdyby ktoś potrzebował mam zamiennik FAE za 100zł oczywiście nówki z fakturką :)[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 08:08_________________________________________________wymieniony czujnik - 30 minut roboty w ALT :)

oczywiscie pomoglo - problemu nie ma :):good:

Opublikowano

to było to :) dzięki za pomoc, pozdrawiam :cool1:

Opublikowano
  • Autor

to było to :) dzięki za pomoc, pozdrawiam :cool1:

:notworthy::a4fan: