Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Skrzypienie z okolic amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Mam pytanie:co moze piszczec przy amortyzatorze?Słychac to np:przy wsiadaniu na tyl auta lub mocnym naduszeniu tylu samochodu :mysli:.Wczoraj robilem przeglad i pytalem mechanika co to piszczy a on,ze sprawdzali amortyzatory zawieszenie i wszystko jest ok :th: ale nie dowiedzialem sie przyczyny pisku.Moze to sprężyna?

Opublikowano

sa takie gumy nad amorami - one lubia skrzypiec. Podobnie w przypadku jak sie koncza klocki

Opublikowano

Sprawdź czy słychać tylko przy zaciągniętym ręcznym.Jeśli tak to nie amortyzator,tylko klocki się delikatnie przesuwają po tarczy i stąd objaw skrzypienia.

Opublikowano

Sprawdź czy słychać tylko przy zaciągniętym ręcznym.Jeśli tak to nie amortyzator,tylko klocki się delikatnie przesuwają po tarczy i stąd objaw skrzypienia.

A łatwo to sprawdzić stań na wzniesieniu zaciągnij ręczny, siadaj na tył i wtedy dokładnie usłyszysz , czy to klocki - czy to gumy na amorach.

Opublikowano

mam to samo, tylne klocki jak ma sie zaciagniety reczny, nie masz sie czym martwic ;)

Opublikowano

Mi zgrzytalo na poczatku przy wsiadaniu puzniej jak jechalem na dziurach puzniej zaczelo strasznie zgrzytac juz caly czas jak tylko autko bylo w ruchu. podnioslem autko kolo sciaglem wyczyscilem szczoteczka wahacze itd. (straszny syf od piachu i soli) po wyczyszczeniu trzeba sprawdzic gumy na wahaczach czy czasem ktoras nie jest peknietau (mnie jest) lub czy nie weszlo pod ktoras powietrze i trzeba bardzo dokladnie i mocno z psikac np.WD-40 (mozna tez nabrac oleju silnikowego do strzykawki zalozyc igle i polac gumy)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie z tyłu skrzypiały konczące sie klocki i od recznego mechanizm który jest zamontowany na tylnych tarczach sie poprostu zapiekł po wymianie jest :thumbup:

Opublikowano

skrzypią gumy tylniej belki ;)