Andronikus Opublikowano 10 Września 2006 Opublikowano 10 Września 2006 Witam Czy ma ktoś fotki układu wydechowego z B5 w szczególności okolice "plecionki" koło KAT-a ? Czy można wymienić samą plecionkę (bo ją podejrzewam o brzęczenie w okolicy 2400 rpm) czy jest ona zintegrowana z KAT-em ? A może to KAT ? Kiedyś to oglądałem i plecionka był trochę uszkodzona.... Pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 10 Września 2006 Opublikowano 10 Września 2006 każdy warsztat zajmujący się układami wydechowymi bez problemy wymieni ci samą plecionke (koszt plecionki około 30-60zł zależy od wymiaru)
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 każdy warsztat zajmujący się układami wydechowymi bez problemy wymieni ci samą plecionke (koszt plecionki około 30-60zł zależy od wymiaru) zgadzam się z kolegą, sam wymieniałem parę miesięcy temu.
Andronikus Opublikowano 21 Września 2006 Autor Opublikowano 21 Września 2006 Witam Pikuś Twój kat to chyba od diesla :mrgreen: Zaglądnąłem pod auto i oto co zobaczyłem: 1. Początek rury wylotowej przedniej 2. Koniec rury wylotowej przedniej 3. Plecionka z czymśtam w środku (jakby rura karbowana) 4. KAT 5. Uszkodzenia plecionki Myślałem że to plecionka się tłucze o to w środku niej. Przy uderzaniu kata nic nie słychać Tymczasowo dla testu ścisnąłem plecionkę drutem ale dalej dzwoni/brzęczy coś w okolicach 2400 rpm. Czy to na 100 % KAT ? Jak to sprawdzić ? Przebieg 194 000 km. Pozdrawiam
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 przy takim przebiegu to pewnie katalizator. Obluzował się wkład i tłucze. Wytnij go i będziesz miał problem z głowy bo i tak już nic nie daje.
AZIK Opublikowano 25 Września 2006 Opublikowano 25 Września 2006 Czyli możemy sobie założyć "klub świerszcza w układzie wydechowym". U mnie jest to samo przy tym zakresie obrotów. Oprócz tego jeszcze przedostatni zaczął fukać. Jaki jest koszt takiej plecionki???
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 25 Września 2006 Opublikowano 25 Września 2006 70 zł około. Przy wymianie plecionki warto sprawdzić też szczelność dwururki, która prowadzi właśnie do ów plecionki. U mnie była już trochę dziurawa i też to wymiany się okazało.
Andronikus Opublikowano 26 Września 2006 Autor Opublikowano 26 Września 2006 Panowie okazuje sie po diagnozie "speca" ze to nie plecionka a tłumik końcowy - przy uderzaniu w niego cos sie tlucze. Ile taki kosztuje ? On jest cały pusty czy coś w nim jest spec mowil cos o jakichs rurkach. Czy komus brzeczala sama koncowka wydechu - taka owalna jak w benzynach 1.6 i 1.8 ? Pozdrawiam [ Dodano: 2006-09-29, 19:07 ] Zakończenie tematu To ani nie KAT ani plecionka ani końcówka wydechu .... a jedynie pęknięty spaw rury odchodzącej od tłumika końcowego.
Rekomendowane odpowiedzi