Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Sprawdzenie pompy hamulcowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam borykam sie z problemem grzejącego hamulca przedniego prawego koła , dzsiaj byłem u mechanika i wymienił mi wężyk elestyczny bo niby on był przyczyna , okazało sie że koło dalej sie grzeje jutro jade na reklamacje bo zapłaciłem 110zl i dalej nie działa więc wyglda że wymienił dobry wężyk ... uszczelki zacisku wymieniane kolo 3 miesiecy temu wiec zastanawiem sie gdzie szukac dalej przyczyny bo do partaczy nie ma co oddawać i trzeba samemu sprobowac naprawic :)

Opublikowano

powiem ci że też takie cuś miałem tyle że mi sie samo zaczęło blokować do tego stopnia że tarcza sie zgrzała i klocki zaczęły palić. po odpaleniu samochodu na wciśniętym pedale hamulca ustąpiło i do dziś mam z tym spokój (bo teraz nie mam w ogóle hamulców :polew:)[br]Dopisany: 30 Marzec 2011, 22:16_________________________________________________aha,a pedał ci sie twardy zrobił?

Opublikowano
  • Autor

tzn dobrze hamuje , nie wiem czy twardy ale hamulce zylety

Opublikowano

witam

jeżeli na prowadnicach się nie zacina,zostaje sam tłok do sprawdzenia(być może nie cofa się),miałem podobną przypadłość tyle że z tyłu,wymieniłem uszczelniacz tłoka i problem zniknął(tłok lekko wychodził,ale ciężko się cofał i hamulec się grzał)pozdrawiam

Opublikowano

ostatnio u kumpla na prowadnicach sie zacinały,odkręć torxem chyba 6 wyciągnij nasmaruj i zobacz czy problem zniknie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

wczoraj podniosłem auto i próbowałem zakręcić kołem za felgę ... wiem że nie bedzie kręcić się jak w rowerze :) ale ile obrotów powinno koło zrobić ? u mnie delikatnie trze o klocki tarcza i koło robi około 2-3 obroty

Opublikowano

2-3 obroty przedniego koła to jest ok - w końcu kręcisz też półośką i "kawałkiem" skrzyni biegów. Nie napisałeś jak bardzo to koło się grzeje (hamulce to do siebie mają, że trochę się grzeją przy hamowaniu :> ). Czy jest jakaś znacząca różnica w temp. i sile potrzebnej do ruszenia koła na lewaku między prawym a lewym? Czy samochód ściąga w prawo przy hamowaniu i/lub przy jeździe? Może lewe koło słabo hamuje i cała siła potrzebna do zatrzymania samochodu spoczywana na prawym kole. Wtedy prawe koło będzie się grzało i samochód będzie ściągał w prawo przy hamowaniu

Opublikowano

Koło może się grzać od łożyska.

Opublikowano
  • Autor

tzn nie grzeje sie koło tylko tarcza hamulcowa

Opublikowano

Witam miałem to samo przyczyną był nie cofający się tłok (poprzerywana uszczelka) wymieniłem obczyściłem i nic sie nie grzeje :cool1::naughty: