Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż - hak - Przegląd - samemu czy warsztat + Ile KG dla Quattro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niunia taka jak w opisie profilu.

Mam pytanie zakupiłem hak : http://bit.ly/eImq1t

Teraz mam pytanie czy jak samemu sobie go zamontuje, jestem przed przeglądem to czy nie będzie problemu na przeglądzie?

powinni go bez problemu dopisać ?

czy muszę to zrobić w warsztacie? montaż haku ?

Opublikowano

Możesz zamontować sam, na przeglądzie pokazujesz homologacje i jest ok :cool1: tylko jeśli do przeglądu zosało jeszcze dużo czasu to jedz i zrób sam hak

Opublikowano

Po zamontowaniu haka masz 30 dni na zrobienie przeglądu i zgłoszeniu tego w wydziale komunikacji. Co do montażu jak już kupiłeś ten hak na allegro to sam go zamontuj. Ja jestem leniwy i hak założyłem z serwisie z hakami zrobili to szybko sprawnie a do tego biorą bardzo mało za montaż i mają upusty na nowe haki więc reasumując kupujesz hak na allegro + sam zakładasz to to samo co kupujesz hak w serwisie + montaż u nich no może ciut drożej :naughty: Co do montażu haka nie ma wytycznych kto ma zamontować hak musi mieć tylko homologacje i być dobrze założony :cool1:

Opublikowano

Po zamontowaniu haka masz 30 dni na zrobienie przeglądu i zgłoszeniu tego w wydziale komunikacji.

Czyli mogę sobie jeździć z hakiem aż do przeglądu, bo zawsze jak mnie zatrzymają można powiedzieć, że dopiero go założyłeś, a jest brudny dlatego ze kupiłeś używkę :wink4: Jednym słowem paranoja :wallbash: Nikt mi nie udowodni ze już z nim rok jeżdżę, jak do przeglądu mam np. 10mc? :D
Opublikowano

Po zamontowaniu haka masz 30 dni na zrobienie przeglądu i zgłoszeniu tego w wydziale komunikacji.

Czyli mogę sobie jeździć z hakiem aż do przeglądu, bo zawsze jak mnie zatrzymają można powiedzieć, że dopiero go założyłeś, a jest brudny dlatego ze kupiłeś używkę :wink4: Jednym słowem paranoja :wallbash: Nikt mi nie udowodni ze już z nim rok jeżdżę, jak do przeglądu mam np. 10mc? :D

ale nie wiem jak bedzie wyglądać sprawa gdy ktoś Ci sie na ten hak nadzieje? albo jak Cię zatrzymaja do kontroli z przyczepką i nie bedziesz miał wbitego haka to mozę byc problem... ja jak założyłem hak w warsztacie to odrazu zgłaszałem do Wydziału komunikcji :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Po zamontowaniu haka masz 30 dni na zrobienie przeglądu i zgłoszeniu tego w wydziale komunikacji. Co do montażu jak już kupiłeś ten hak na allegro to sam go zamontuj. Ja jestem leniwy i hak założyłem z serwisie z hakami zrobili to szybko sprawnie a do tego biorą bardzo mało za montaż i mają upusty na nowe haki więc reasumując kupujesz hak na allegro + sam zakładasz to to samo co kupujesz hak w serwisie + montaż u nich no może ciut drożej :naughty: Co do montażu haka nie ma wytycznych kto ma zamontować hak musi mieć tylko homologacje i być dobrze założony :cool1:

Dzięki wszystkim za odpowiedz.

Przegląd i tak muszę zrobić samochód jest nie zarejestrowany, chcę wszystko dopiąć aby potem sie nie #@#@# bo szkoda czasu.

Pozdrawiam

Opublikowano

ale nie wiem jak bedzie wyglądać sprawa gdy ktoś Ci sie na ten hak nadzieje? albo jak Cię zatrzymaja do kontroli z przyczepką i nie bedziesz miał wbitego haka to mozę byc problem... ja jak założyłem hak w warsztacie to odrazu zgłaszałem do Wydziału komunikcji :wink4:

założenie czysto hipotetyczne :rolleyes:
Opublikowano
  • Autor

Od razu pytanie dla silnika 1.9 TDI quattro - jakie wartości powinny być wpisane w HAKU ? Ciężar ? w dokumencie ? ew Jakie WY MACIE ?

tzn. ile kg możecie ciągnąć według dokumentu - haku. ( nie prawa jazdy )

Opublikowano

A jak to jest w drugą stronę?

Hak wbity w dowód a w rzeczywistości zdemontowany.

Zgłaszać to gdzieś?

Opublikowano

Znając polskie prawo to raczej tak żeby z dowodu wykreślić. Najprościej podjechać do wydziału komunikacji i się zapytać :cool1:

Opublikowano

Od razu pytanie dla silnika 1.9 TDI quattro - jakie wartości powinny być wpisane w HAKU ? Ciężar ? w dokumencie ? ew Jakie WY MACIE ?

tzn. ile kg możecie ciągnąć według dokumentu - haku. ( nie prawa jazdy )

Co prawda Q nie mam ale w dowodzie wbite 1500 kg z hamulcem / 650 bez.

Natomiast z Q ( za instrukcją obsługi) powinieneś mieć wbite 1700(1800 jak mniejsze nachylenie) z hamulcem 730 bez.

A jeszcze tak za pamięci. Co prawda jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakiś niebieski się do tego przyczepił, ale nie można jeździć z hakiem bez przyczepy. Jak się leci solo to trzeba go albo zdemontować w jakiś tam sposób albo chyba oznaczyć jakąś tam czerwoną gałką ( o ile taki hak wystaje poza obrys pojazdu)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

1800 kg dla a4 quattro znalazłem coś takiego :

A 4

Avant, Quattro

12.1995 / 05.2001

1800 kg

http://www.polhak.com/1_7a.html[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 11:16_________________________________________________Więc sprawa z hakiem + kg

Może komuś przyda się ta informacja

Samochód od nowości w DE miał wbite 1500 kg w dowodzie i karcie pojazdu

Była adnotacja na niemieckich dokumentach że może ciągnąc 1700 + 8%

Niestety wbili 1500 kg :wallbash:

Przy pierwszej rejestracji w Polsce 2009 wbili 1500 + błędna nazwa Quatro . ;)

Na przeglądzie po kupnie auta nie chcieli mi wbić 1800kg bo w dokumentach już jest 1500kg ...

Po rozmowach w Urzędzie Komunikacji można zmienić na 1800kg przy następnym badaniu technicznym

- wystarczy pokazać oryginalne dane niemieckie z adnotacją 1800kg i wpiszą na przeglądzie podana przez nas sumę.. O ile macie Quattro.

- potem z nowymi badaniami tech. idziemy do urzędu komunikacji miejskiej i wklepują nam w dowód adnotację 1800kg hak :)

mam nadzieje że komuś się przyda. :cool1: