Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Przewody do przepływomierza błąd 16486

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was. Czy mógłby mi ktoś napisać którędy i dokąd dochodzą przewody od przepływomierza. Próbuje zlokalizować przetarty przewód albo zaśniedziały styk bo ciągle mi wyskakuje błąd

16486 Przepływomierz - niskie napięcie nie zidentyfikowany rodzaj uszkodzenia.

Może ma ktoś z was jakiś pomysł??

Silnik 3.0 v6 ASN quattro tiptronik.

Opublikowano

a masz na podmiane drugi ????

Opublikowano
  • Autor

Tak obecnie mam nowy przepływomierz założony. Spalanie zmniejszyło się ale nadal zapala się kontrolka od esp i obroty przy dojeżdżaniu do skrzyżowania spadają tak nisko że nieraz silnik zgaśnie.

Opublikowano

Kolego a nie zapala Ci sie lampka od ESP ? Jeśli tak to wiem co boli Twojego ASN bo mojego też to spotkało... :) Na początek wymien odpowietrznik skrzyni krbowej -> idź po przewodach karbowanych pomiędzy głowicami na środku pod plastikiem na dolocie schodzą się w zaworze membranowym. U mnie była dziura w kolanku 90* które do niego dochodziło. Koszt zaworu odpowietrzającego około 200 zł.

Skrzynia tiptronic czy manual ?? [br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 21:05_________________________________________________Cenną wskazówką okazał sie dla mnie moment gaszenia silnika... poproś kogoś niech zgasi auto a TY słuchaj pod maską czy nic nie syczy... Jeśli po zgaszeniu silnika i wyłączonej klimatyzacji słychać 2-4 sekundowy swist powietrza to na 99% masz uszkodzenie w tym samym miejscu co ja ! Błędy miałem dokłądnie te same. Na wysokich obrotach auto zachowywało sie ok.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego. Jutro to sprawdzę. Skrzynie mam tiptronik i zapala mi się kontrolka od ESP. W momencie kiedy wyskoczy błąd i zapali się kontrolka czuć lekkie szarpanie w tiptroniku w momencie przestawiania biegu z D na R i odwrotnie. Wczoraj zauważyłem że czasami ta kontrolka potrafi zgasnąć na jakiś czas. Mam nadzieje że to jest to o czym mówisz bo już mam dość tego samochodu.

Opublikowano

Jaki masz przebieg ? Nasze ASNy to twarde motorownie... mam na codzien doczynienia z innymi autami i wiem co mówie :cool1: Przelatałem tym motorkiem ponad 120 tys km i nadal jest w wzorowej kondycji. Objawy które opisujesz dokładnie pasują do tego co miałem ja. Nie telepie Ci silnikiem czasem podczas odpalenia a po paru sekundach wszystko wraca do normy ? :evil:

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że wiesz o czym mówisz. Dokładnie tak samo zachowuje mi się samochód. Telepie nim po odpaleniu. Powiedź mi gdzie mam dokładnie szukać tego odpowietrznika. Wiem że napisałeś już to ale nadal nie wiem w którym miejscu to siedzi. Z zawodu jestem informatykiem i nie za bardzo się znam na konstrukcji silnika

Przebieg mam 210 tyś potwierdzony w aso.

Opublikowano

U mnie ta usterka wystąpiła przy 215 tys a wczesniej przy około 130-140 tys km. Odpowietrznik który Ci opisuje znajduje sie od sciany grodziowej na środku silnika pod plasitkową osłoną ze znaczkiem audi. Układ który Ci opisałem to tzw. Pajączek z karbowanych rurek :) prawa głowica połączona z lewą -> tzw.VENTIL / zawór membranowy -> dolot powietrza. Jeśli chcesz to jutro podam numery potrzebnych częsci z ASO wymienisz je i nie ma chu... MUSI CHODZIĆ JAK ZEGAREK :D jak znajde jak to wyglada to zaraz wrzuce tu fotki. pozdro[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 21:57_________________________________________________Zawór membranowy to pozycja nr 5

http://etka.auto2.ru/epc/cat/au/A4/2002/249/49/3121850/

kolanko o którym pisałem widzisz na trójniku połączone do zaworka :) wiszisz flaszke :D

Szukam 077103245B

Volkswagen / Audi

Gajos Sp. z o.o., 81-856 Sopot, ul. Kasztanowa 4

Numer kat Nazwa Cena netto Cena brutto Stan

magazynowy Dostępność

przy zamówieniu Kupuję

077103245B ZAWÓR

ZAWOR 209.88 258.15 0 2

Opublikowano
  • Autor

Czy to jest to

http://www.audiworld.com/tech/eng67.shtml[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 22:00_________________________________________________Dzięki. Jutro to sprawdzę. Jak to będzie to to masz flaszkę.