Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Demontaż gałki zmiany biegów w Automacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moze wie ktos jak zdjąć gałkę zmiany biegów w automatycznej skrzyni biegów moze jest tam jakis knif nie chce niczego wyrawc a musze to zdemontowac i nie mam pojecie jak sie do tego zabrac :wallbash: z góry serdecznie dzieki jesli mozna to jakies fotki do tego bym prosił

[mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]

Opublikowano

skrzyniat.jpg

Proszę bardzo info z Elsy powinno pomóc.

Opublikowano
  • Autor

Super tylko ze z angielskim to u mnie bardzo krucho i ni w pięć ni w dziesięć nic z tego nie wiem

Opublikowano

Ustawiasz skrzynię w pozycję "3" , zsuwasz plastik zaznaczony numerem 1 najniżej w dół jak się da , ciągniesz za przycisk 2 do kliknięcia tj. około 3 mm i wyciągasz rączkę w górę.

Zakładanie z powrotem: z wyciągniętym przyciskiem 2 na te 3 mm ustawiasz rączkę przyciskiem do przodu i wciskasz w dół , potem obracasz w stronę kierowcy i wciskasz dalej , potem wciskasz 2 i podnosisz plastik 1 - mniej więcej o to chodzi :good:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje bardzo jutro popróbuje ale wątpie czy to wyjdzie bo to raczej nie z audi u mnie nie ma czegos takiego jak ten plastik nr -1

Opublikowano

To jest taka osłonka na pewno jest :) i to jest na pewno z Audi bo wziąłem ten zrzut z programu serwisowego

Opublikowano
  • Autor

Nie stety nie ma nic takiego zadnej osłonki ale spróbuje jutro tak zrobic jak opisane zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

Ale masz zwykły automat nie tiptronik? Bo jeśli się nie mylę nie było AFN z tipem.

Opublikowano
  • Autor

tak zwykły automat[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 21:35_________________________________________________Z przykrością chciałem stwierdzić że u mnie to nie działa :wallbash: próbowałem we wszystkich pozycjach i nic juz nie wiem co mam z tym zrobic prosze o pomoc

Opublikowano

ja w swoim b6 multi nie miałem problemów ze ściągnięciem, bo wystarczy zdjąć srebrną ramkę dookoła, potem plastik od gałki dać na dół i energicznie pociągnąć gałkę w górę i schodzi. Natomiast dużo gorzej jest już założyć i sporo się z tym namęczyłem. Najważniejsze jest to, aby bolec koloru mlecznego, który wystaję ze skrzyni był jak najbardziej wysunięty do góry, bo gdy zakładamy gałkę jest łatwiej trafić bolcem metalowym który jest w niej... Najlepiej samemu cierpliwie próbować bo ciężko to wytłumaczyć :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Tak tylko ze u mnie nie ma żadnego takiego plastiku któey mozna by dac w dół a i ramki też nie sciagne bo nie przjedzie przez gałkę mozna ją tylko unieść lekko do góry ale to nic nie zmieni a tu zdjecie mojego drążka http://img703.imageshack.us/img703/3210/34723426.jpg

Opublikowano

wrzuć zdjęcie jak to wygląda

Opublikowano

Wygląda jak obrócona , przycisk powinien być od strony kierowcy może dlatego jest jakiś problem.

A próbowałeś ten chrom w dół ściągnąć?

Opublikowano
  • Autor

Ten chrom jest do samego dołu i nie da sie go nawet o milimetr przesunąc jak dobrze zauwarzyłes jest na odwrót i własnie chce to zdemontowac i odwrócic bo nie mam pojecia dlaczego jest jak jest

Opublikowano

no mi się wydaję że powinieneś wyciągnąć ten przycisk i wyciągnąć na chama bo ona na pewno nie siedzi w swoim prawidłowym miejscu

Opublikowano
  • Autor

Ale czy to napewno tak sie robi bo nie chce niczego wyrawc moze mi sie to jeszcze przydac wiec bardzo bym prosił jesli ktos wie na 100% jak to zdemontowac bez dewastacji to prosze o pomoc[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 11:23_________________________________________________Czyżby nikt tego jeszcze nie zdejmował :mysli: jeszcze raz prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam z tym zrobic :wallbash:

Opublikowano

Miałem podobny problem w tiptronicu. ale przycisk był po prawidłowej stronie. Tu jakiś matoł odwrócił cała gałkę i wcisnął ja na chama. Bosze co ludzie nie wymyślą..... :shocked: Ta chromowana tulejka pod gałką musi zejść na dół. Spróbuj okręcić ją w lewo lub w prawo i wtedy zsunąć. Bez tego nic nie zrobisz. Potem odciągnąć przycisk chromowany w gałce i go zablokować jakąś szpilka do włosów lub gwoździem żeby przy ściąganiu nie wskoczył do środka. Potem na chama wyciągnąć gałkę w górę . U mnie bardzo mocno byla wciśnieta na "pal". Jeśli masz zwykła skrzynię 4 biegowa a na taką wygląda patrząc na Twoje zdjęcia to słyszałem że z boku w gałce jest śruba imbusowa. Po jej wykręceniu schodzi gałka, ale osobiście nie sprawdzałem tej informacji. . Poszukaj na innych forach Passat lub Golf gdzieś ktoś się o tym wypowiadał.Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Własnie w tym problem ze nie wiem co i jak bo zadnej śrubki u mnie nie widzac a ten chrom o którym piszesz nie ruszy sie ani na milimetr bo jest on do samego dołu juz to rozebrałem i stwierdziłem ze nie ma szans go opuscic i co mam robic ciągnąć na siłe i cos urwac czy jest ktos kto wie na 100% jak to zdemontowac

Opublikowano

Mój opis sprawdza się w 100 procentach w TIPTRONICu U Ciebie będzie na pewno inaczej bo masz skrzynie 4 biegową