witteekk855 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam mam taki problem zapala mi się kontrolka oleju przy 1600 obrotach ciśnienie jest dobre bo sprawdzałem czujnik oleju 2 razy wymieniałem i nic co może być przyczyną już sie tak męczę 2 lata silnik 1.8 125km ADR
supi9 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Jeżeli był podpinany w warsztacie manometr i jest good to ok. Może oznaczać to problem natury elektrycznej - niekoniecznie czujnik, może przewód, ale czy aby napewno było kontrolowane ciśnienie oleju manometrem przy różnych prędkościach obrotowych - może jakiś problem z pompą oleju.
kred Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 sprawdz chłodniczke oleju. moze ktos ją kiedyś zle złożył i z tąd problem
witteekk855 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam czujnik jest na nowym kablu a jeśli chodzi o chłodniczkę to nie mam pojęcia a ciężkjo jest ją ściągnąć ? [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 19:01_________________________________________________na manometrze był sprawdzany u dwóch mechaników i każdy mówił że jest ok na wolnych obrotach ma 1 atmosferę ciśnienia a przy 3 tyś obr. ponad 5 to chyba dobrze a jak się zaświecała to żadnych uskoków na manometrze nie było najlepsze jest to żę jak kabel odpiąłem oryginalny to kontrolka i tak się zaświecała i zazwyczaj dzieje się tak przy ruszaniu albo jak jadę w granicach 50 60km/h
syczylyjczyk Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 witam.Jaki jest poziom oleju?Jeśli nie ma pełnego stanu,to tak się dzieje.Taki urok tego silnika.
witteekk855 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 olej jest oki był na maxa i też sie świeciła zakładałem inny licznik i to samo więc do elektroniki nie ma co zaglądac wielkie dzieki za podpowiedzi a wczoraj mi jezscze urwało wiatrak na pompie wody jak pech to pech
Rekomendowane odpowiedzi