Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o wow witamy :D

:disgust:

Jestem wkur... na maksa.

Okazało się, że mam do roboty cały przedni zawias :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ehhh....

Oczywiście auta nie zarejestrowałem wczoraj, bo mam błąd w papierach i muszę wyjaśniać.

c**jnia z plujnią i tyle.

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

co to znaczy przedni zawias ??

jak zrobiles przeglad zerowy i nic nie wyszlo ??

i jaki blad w papierach ???

Opublikowano

co to znaczy przedni zawias ??

jak zrobiles przeglad zerowy i nic nie wyszlo ??

i jaki blad w papierach ???

Przedni zawias, czyli prawie wszystkie wahacze z przodu (lewe trzy - oba górne + dolny przedni, prawe też trzy - oba górne + dolny tylny, "banan").

Do tego łączniki stabilizatora i końcówki, ale o tym akurat wiedziałem i tak musiałbym to zrobić.

Tak, auto było sprawdzane przez znajomego diagnostę. Mało prawdopodobne jest, na tyle, na ile go znam, by był w zmowie z handlarzem i "wcisnął" mi niesprawne auto. Nie wiem, jakim cudem tego nie zauważył. Naprawdę dokładnie sprawdzał to auto na przeglądzie, bo byłem tam, stałem obok i widziałem - badanie spalin, rolki, szarpaki, wstrząsaki, bujaki, napierdalaki - no wszystko, do czego mógł go podłączyć i na czym postawić - podłączył i postawił.

A ja po prostu byłem wczoraj u innego znajomego - mechanika z wieloletnim doświadczeniem, auto pojechało w górę na podnośniku no i wyszło - górne wahacze można było ręką ruszać w dowolną stronę, telepały się jak stara k**wa na mrozie.

Od "zerówki" przejechałem nim 240 kilometrów. W tym czasie parę razy jechałem po jakiś zbyrach, ale wolno, w żadną dziurę się nie wjebałem, na krawężnik też nie wjeżdżałem.

Chyba mało prawdopodobne, by na odcinku 240 kilometrów sprawny zawias zrobił się "niesprawny" :disgust:

Co do błędu w papierach - no źle się wyraziłem, nie tyle błąd, co brak jednego tłumaczenia. Na szczęście się znalazło, ale wczoraj już nic nie załatwiłem, straciłem kolejny dzień z urlopu, szef się wk***ia, bo mnie nie ma w pracy ciągle, bo ciągle "jakieś problemy" itd. :disgust:

Opublikowano
  • Autor

ehh no u mnie tez mam do robienia w takim razie zawias :/ tez mi wylalzo teraz na przegladzie :/ ale z tym ze robil znajomy i nie zauwazl to dziwne nic nie sugeruje brn boze ale nie raz juz sie przejechalem na takich opcjach :) no bo lipnie tak kumplowi dobremu powiedziec ze wali w ch... ;)

Ty masz tam wielowahacz ?? [br]Dopisany: 20 Październik 2010, 10:20_________________________________________________240 km to nie przebieg zeby sie zawieszenie rozsypalo ;) Ty i tak masz u sibie stalowe takze pol biedy ;) tansze :)

Opublikowano
Ty masz tam wielowahacz ??

Tak.

Dzwoniłem już do TOM77, ceny ma naprawdę atrakcyjne, więc nie wyjdzie to drogo bardzo nawet.

Co do znajomego - też nie podejrzewam go o celowe działanie, no nie wiem, to też człowiek, ludzie nie są nieomylni. Rozmawiałem z nim i w jego głosie słyszałem, że jest zmieszany i zaskoczony, że coś takiego wyszło.

Z drugiej strony - może i dobrze, że wyszło, bo jak miałby mi się któryś z tych wahaczy upierdzielić przy 100-120 km/h i poleciałbym "w plener" z żoną i córką - to w sumie się cieszę.

Opublikowano

Powitać:) Jakoś mnie naszło, żeby Wam poprawić humor i nawet słońce zaczyna wychodzić zza chmur:)

Opublikowano
  • Autor
Ty masz tam wielowahacz ??

Tak.

Dzwoniłem już do TOM77, ceny ma naprawdę atrakcyjne, więc nie wyjdzie to drogo bardzo nawet.

Co do znajomego - też nie podejrzewam go o celowe działanie, no nie wiem, to też człowiek, ludzie nie są nieomylni. Rozmawiałem z nim i w jego głosie słyszałem, że jest zmieszany i zaskoczony, że coś takiego wyszło.

Z drugiej strony - może i dobrze, że wyszło, bo jak miałby mi się któryś z tych wahaczy upierdzielić przy 100-120 km/h i poleciałbym "w plener" z żoną i córką - to w sumie się cieszę.

no ja wlasnie przerabialem to w niedziele jak jechalem do warszawy i w a4 za mna sie zlamalo cosik :/ nie wygladalo to dobrze na szczescie jechalismy 70 :)

czy ty jestes pewny z tym wielowahaczem ?? bo u mnie to jest na bank a u Ciebie powinno byc normalne zwykle stalowe

Opublikowano
czy ty jestes pewny z tym wielowahaczem ?? bo u mnie to jest na bank a u Ciebie powinno byc normalne zwykle stalowe

Pewny.

Oglądaliśmy wczoraj na podnośniku - jest wielowahaczowe.

audi_suspension_diagram.jpg

Opublikowano
  • Autor

to dziwne bo myslalem ze po 2001 dopiero robili ten aluminiowy wielowahacz

hmm i co ze niby u mnie jest to samo ?? hmmmm [br]Dopisany: 20 Październik 2010, 11:07_________________________________________________masz etke zeby sprawdzic po roczniku jak to wyglada ??

Opublikowano

Mam Etkę, ale w domu.

Seba, każde A4 B5 ma wielowahacz z przodu, od samego początku, od 1994 roku.

Innych nie było.

Opublikowano
  • Autor

hmmm dziwne moi znajomi nie maja wielowahacza a maja b5 z 2000

Opublikowano

hmmm dziwne moi znajomi nie maja wielowahacza a maja b5 z 2000

:blink:

Niemożliwe.

Opublikowano
  • Autor

ok doczytalem faktycznie tak jest a mi umknelo ze oni maja b5 a i owszem ale a3 :P heheh maly detal :)

i co z wahaczami polecaja te lemfordery jakie bedziesz kupowal ?? bo mnie tez czeka wymiana :/

plus do tego tarcze i klocki na tyl ;/

Opublikowano

ok doczytalem faktycznie tak jest a mi umknelo ze oni maja b5 a i owszem ale a3 :P heheh maly detal :)

i co z wahaczami polecaja te lemfordery jakie bedziesz kupowal ?? bo mnie tez czeka wymiana :/

plus do tego tarcze i klocki na tyl ;/

No polecają, ale TOM77 zaproponował mi zestaw Kraft'a (wytrzymują 50-60 tyś.). Na moje jeżdżenie (ok. 10 tyś rocznie) wystarczy :)

Jak latasz rocznie więcej (a pewnie latasz, bo co miesiąc przecież robisz klika razy trasę LDZ-WWA) to weź może te Lemfordery.

Opublikowano

zakładaj Lemy bo się przejedziesz :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no niby tak miesiecznie robie 1500 :/

tylk oznowu trzeba wlozyc kurde te lemfordery sa polowe drozsze :/

tosz to masakra wyjdzie w ogolnym rozliczeniu a jeszcze do tego dojdzie wymiana ...

Opublikowano

ile cały kpl. trzeszczy krafta i Lema

Opublikowano

Krafta 600

Lema nie pytałem.

Opublikowano
  • Autor

i te 600 jest za co ??

Opublikowano

i te 600 jest za co ??

Komplet wahaczy (4 lewe, 4 prawe), łączniki stabilizatora L i P, końcówki drążków L i P i śruby.