Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
:decayed::naughty: zlodziejaszki :P
  • Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam i o zdrowie pytam:)

Seba Wszystkiego Najlepszego

Opublikowano

Siemka :hi:

Opublikowano

Siemka :wink4: i już po pracuni :heat: :heat:

Kimi faktycznie patrząc na dzisiejsze fotki to :audi: ma coś w sobie, a S4 szczególnie :wink4: :wink4: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Siemka :wink4: i już po pracuni :heat: :heat:

Kimi faktycznie patrząc na dzisiejsze fotki to :audi: ma coś w sobie, a S4 szczególnie :wink4: :wink4: :naughty: :naughty:

:D

No wiedziałem, że kto jak kto, ale Ty mnie zrozumiesz :naughty: :naughty: :naughty:

Mario, zajrzysz dzisiaj po kalendarz? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a dzieki dzieki Tomku :)

Opublikowano

no tak :cool1: ok 18.30 :wink4:

Opublikowano

no tak :cool1: ok 18.30 :wink4:

:good: :good: :good:

[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 16:37_________________________________________________

Dobra, piękne Panie i mili Panowie, zawijam na kwadrat :papa:

Opublikowano

Kimi zawinął się na kwadrat :polew: i od razu cisza nastała na forum :tongue4:

Opublikowano

Aha, coś ktoś ostatnio gadał, że 2.7 BiT AGB w S4 żre jak smok i nie chciał mi uwierzyć na słowo, że pali przy spokojnej jeździe tyle, co ADR. A, to chyba nawet rem1k i Panton na ostatnim spocie, tak?

To proszę bardzo: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=160106.msg2128248#msg2128248

I co, zatkao kakao? :naughty: :naughty: :naughty:

mówiąc szczerze jestem rozczarowany. nie zrobiłeś dobrego researchu tylko pokazujesz cytat z kogoś kto najmniej dał. niestety ludzie mają taką tendencję do tego żeby zaniżać spalanie, że "niby nie wychodzi tak źle". szczególnie jak mają dany model. taka zasłona dymna i utwierdzanie się że "nie jest tak źle". pominę już fakt że sam zainteresowany pisał że jeździł delikatnie.

ja u siebie też mogę powiedzieć że mi spala 7-8 i to będzie prawda. całkowita prawda.

tylko w celu rozrzeszenia tematu i spojrzenia nieco bardziej obiektywnego a nie w kategorii żeby mieć rację proponuję spojrzeć tutaj:

http://www.autocentrum.pl/spalanie/audi/a4/b5.html

lub chociażby na tym samym forum tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1540.msg2128711;boardseen

Opublikowano

Ja tam już na temat spalania w S4 (B5) nie dyskutuje.... jak ktoś tak lubi to niech mu pali nawet te 5l/100km. Nie chcę mi się polemizować z takimi ludźmi bo i po co. Silnik V6 2.7 z dwiema turbinami pali tyle co 1.8 rzędowy z czterema cylindrami bez turbo. (?) Taaa... I jak słyszę bo bardzo duży moment, bo na niskich obrotach się jeździ to przypomnę, że moc w silniku spalinowym bierze się ze spalania mieszanki powietrza z PALIWEM a nie powietrza z powietrzem.

Oczywiście rem1k u nas jest spalanie 7-8l/100km :wink4:

I pamiętaj Kimi, że dystrybutora nie okłamiesz ani nie przekonasz go, że spalanie w V6 2.7 biturbo jest identyczne jak w zwykłej 1.8 tylko trzeba spokojnie jeździć. :cool1:

Opublikowano

ja pierdziu nie jestem w stanie was ogarnac, przelecialam pobieznie po kartkach :tongue4:

dobry wieczor :notworthy:

a jesli chodzi o temat to jedynym wskaznikiem dla mnie spalania w samochodzie jest dystrybutor na stacji tak jak mowi Panton, on zawsze prawde wskaze w okienku cena :evil:

Opublikowano

a propos spoalania. robiłem taki eksperyment parę razy:

ustawiłem na fis żeby pokazywał spalanie w danym momencie. chyba co 1 s. zmienia.

jadę sobie długą prostą bardzo spokojnie. może być z niewielką prędkością - dajmy na to 50 :) tak żeby obroty były w okolicach 1600 (na niskim niskim biegu). i powolutku baaaaardzo powolutku przyspieszam albo wręcz utrzymuję takie same przyspieszenie ale jest trochę z góreczki.

i spalanie jest w okolicach 6 powiedzmy. obroty powolutku idą w górę :) iii... ii.... i... dochodzą tak do 1800-2000. i mniej więcej w tych okolicach N-A-G-L-E się robi spalanie... +3 :) oczywiście w drugą mańkę też działa :)[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 19:31_________________________________________________panton a tak z ciekawości:

1. ładujesz polską 95 czy 98?

2. chłodzisz turbinę przed zgaszeniem silnika?

Opublikowano

ja pierdziu nie jestem w stanie was ogarnac, przelecialam pobieznie po kartkach :tongue4:

a jesli chodzi o temat to jedynym wskaznikiem dla mnie spalania w samochodzie jest dystrybutor na stacji tak jak mowi Panton, on zawsze prawde wskaze w okienku cena :evil:

zdarza się też że zawyża :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

zdarza się też że zawyża :polew: :polew: :polew:

a to tylko na Orlenie :tongue4:[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 19:35_________________________________________________ok ja spadam na meczyk, trzymajcie za Naszych :good:

Opublikowano

ale żeście się czepili tego spalania :decayed:

z kim bym nie rozmawiał, nawet 2,6 bena, to i tak mój zawsze pali najwięcej :polew:

Opublikowano

a propos spoalania. robiłem taki eksperyment parę razy:

ustawiłem na fis żeby pokazywał spalanie w danym momencie. chyba co 1 s. zmienia.

jadę sobie długą prostą bardzo spokojnie. może być z niewielką prędkością - dajmy na to 50 :) tak żeby obroty były w okolicach 1600 (na niskim niskim biegu). i powolutku baaaaardzo powolutku przyspieszam albo wręcz utrzymuję takie same przyspieszenie ale jest trochę z góreczki.

i spalanie jest w okolicach 6 powiedzmy. obroty powolutku idą w górę :) iii... ii.... i... dochodzą tak do 1800-2000. i mniej więcej w tych okolicach N-A-G-L-E się robi spalanie... +3 :) oczywiście w drugą mańkę też działa :)[br]Dopisany: 20 Styczeń 2011, 19:31_________________________________________________panton a tak z ciekawości:

1. ładujesz polską 95 czy 98?

Tylko 98 leję... Orlen, BP czasami... (dwa razy zalałem 95 by zobaczyć czy jest różnica tak z ciekawości... i różnicy nie zauważyłem.... w sumie producent zaleca "nie mniej niż 95")

2. chłodzisz turbinę przed zgaszeniem silnika?

Tak... mam już taki nawyk z diesla (wcześniej jeździłem 2.0 TDI 170 w passacie)... z tego co czytałem tutaj nie jest to tak konieczne jak w dieslu (jest chłodzenie turbiny wodą... jakoś lepiej to rozwiązali) ale achłodzę bo na pewno jej to nie zaszkodzi.

Opublikowano

z każdym turbinowcem trzeba odczekać i poczekać

Opublikowano

z każdym turbinowcem trzeba odczekać i poczekać

zgadza się... ja już miałem taki nawyk we krwi po ropniakach... czytałem jednak, że turbina w TFSI jest chłodzona wodą i nie wymaga tyle czasu na ostygnięcie co w ropniakach... (szybciej się chłodzi dzięki temu ale wiadomo... odczekać swoje trzeba)

Opublikowano

i zaraz zobaczymy czy radyjo zahula :gwizdanie: