Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotele i kanapa z Audi A4 B8, A5 8T do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przykręciłem pod szynę fotela do podłogi. Doszedłem do wniosku, że najbezpieczniej jest to przykręcić do elementu konstrukcyjnego (tak jak szelki) niż wiercić w fotelu i dorabiać mocowanie pasa w fotelu. 

IMG_2554.jpeg

Edytowane przez kirku

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

IMG_0767.thumb.jpeg.87c9578f203f70c10d4075f790f5add0.jpegIMG_0768.thumb.jpeg.33ba4a65e652e4d84e870bc1bce9ab85.jpeg

Skończyłem robić elektrykę, okazało się że wtyczki są inne ale sygnały zostawili bez zmian, także ja u siebie lutowałem i jest ok, jak komuś chce się bawić można piny poprzekładać.

jak by co stare fotele miałem elektryczne lędźwie i podgrzewanie oraz podświetlanie i takie same kupiłem z A5. 

Jak ogarnę wtyczkę air bag to edytuję, ale raczej piny też nie są zmienione, tylko wtyczki. 

EDIT: Airbag opanowany

A5 fotel Brązowy kabel idzie do podłogi A4 do brązowego. 

A5 czarny - a4 niebieski

A5 niebieski - a4 biały

Tak samo po stronie kierowcy(różni się jeden kabel, jest zielony a nie niebieski przynajmniej ja tak miałem) 

Jak nie macie masy w oryginalnej wtyczce A4 to należy pociągnąć z pewnego miejsca i upewnić się multimetrem. 

W celu jak najmniejszej ingerencji w oryginalną instalację poduszek polecam od strony fotela i instalacji w podłodze pozbyć się plastikowych wtyczek i bez cięcia instalacji spiąć piny męski i żeński oraz wykorzystać cienką rurkę termokurczliwą w celu zaizolowania oraz pewności że się przypadkowo pin nie wysunie.  

Edytowane przez man0fmayhem
Chęć dalszego poinformowania innych użytkowników

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta czy ktos montowal fotele z a5 coupe do b6 sedan, bo nie wiem co zrobić z air bagiem bo jest na 3 piny w a5 a w b6 na 2. I czy jak podepnę tak jak jak miałem czyli pod lędźwie to czy będzie działała cała elektronika? Bo mam full elektryczne te fotele z a5 

Opublikowano
20 godzin temu, Damon43 napisał(a):

Odgrzeje kotleta czy ktos montowal fotele z a5 coupe do b6 sedan, bo nie wiem co zrobić z air bagiem bo jest na 3 piny w a5 a w b6 na 2. I czy jak podepnę tak jak jak miałem czyli pod lędźwie to czy będzie działała cała elektronika? Bo mam full elektryczne te fotele z a5 

Zobacz mój post wyżej, zrobiłem jak opisałem i do dzisiaj żadnych błędów ani nic z tych rzeczy, jak coś opisałem nie zrozumiale to pytaj. 

Opublikowano

Ty właśnie piszesz że miałeś 3 kolory kabli a ja miałem 2 tylko w starych fotelach a w nowych mam 3 i nie wiem co z tym jednym zrobić 

Opublikowano
W dniu 29.07.2025 o 18:55, Damon43 napisał(a):

Ty właśnie piszesz że miałeś 3 kolory kabli a ja miałem 2 tylko w starych fotelach a w nowych mam 3 i nie wiem co z tym jednym zrobić 

Sprawdź ile pinów ma żółta wtyczka airbag pod fotelem w podłodze, łatwo ją wyczepić.

U mnie mimo że we wtyczce od strony fotela(A4) były dwa piny to wtyczka w podłodze miała 3 piny i właśnie ten trzeci okazał się masą. 
Jeżeli jest tak jak napisałem to dla pewności przed podłączeniem weź piszczący multimetr i sprawdź przejście między tym 3 pinem a masą. 
Po prostu te nowsze fotele mase airbag mają we wtyczce a fotele oryginalne z B6 biorą z innego miejsca mimo że tak jak napisałem wtyczka w podłodze(przynajmniej w moim B6 cabrio) jest uszykowana na 3 piny.

Druga sprawa nie ucinaj wtyczek od strony fotela(A5) ani podłogi, w miarę bezproblemowo można wysunąć z jednej jak i drugiej piny i one już w siebie idealnie pasują na to dajesz koszulkę termokurczliwą i jest niemal oryginał. 

We wtyczce A5 niebieski i czarny to sygnał a brązowy masa. 
Jak dobrze pamiętam A4 ma biały i niebieski więc łączysz

niebieski-niebieski 

czarny-biały 

brązowy- dajesz pod masę jeżeli będzie tak jak opisałem jak nie to po prostu musisz puścić z innego miejsca. 

Pozostałe wtyczki(lędźwie, oświetlenie, grzaneD itp) to osobny temat, nie ma z nimi zagadek, łączysz 1:1 jak na moich fotkach i działa. 

Edytowane przez man0fmayhem

Opublikowano
18 godzin temu, man0fmayhem napisał(a):

Sprawdź ile pinów ma żółta wtyczka airbag pod fotelem w podłodze, łatwo ją wyczepić.

U mnie mimo że we wtyczce od strony fotela(A4) były dwa piny to wtyczka w podłodze miała 3 piny i właśnie ten trzeci okazał się masą. 
Jeżeli jest tak jak napisałem to dla pewności przed podłączeniem weź piszczący multimetr i sprawdź przejście między tym 3 pinem a masą. 
Po prostu te nowsze fotele mase airbag mają we wtyczce a fotele oryginalne z B6 biorą z innego miejsca mimo że tak jak napisałem wtyczka w podłodze(przynajmniej w moim B6 cabrio) jest uszykowana na 3 piny.

Druga sprawa nie ucinaj wtyczek od strony fotela(A5) ani podłogi, w miarę bezproblemowo można wysunąć z jednej jak i drugiej piny i one już w siebie idealnie pasują na to dajesz koszulkę termokurczliwą i jest niemal oryginał. 

We wtyczce A5 niebieski i czarny to sygnał a brązowy masa. 
Jak dobrze pamiętam A4 ma biały i niebieski więc łączysz

niebieski-niebieski 

czarny-biały 

brązowy- dajesz pod masę jeżeli będzie tak jak opisałem jak nie to po prostu musisz puścić z innego miejsca. 

Pozostałe wtyczki(lędźwie, oświetlenie, grzaneD itp) to osobny temat, nie ma z nimi zagadek, łączysz 1:1 jak na moich fotkach i działa. 

No dokładnie tak jak piszesz mam 3 bolce w podłodze. Ale ile tam kabelków idzie nie patrzyłem jeszcze. Ale w teorii jak podłączę ten trzeci jeszcze w ten 3 ostatni pin nic się nie powinno wydarzyć ? Sorry że tak pytam ale w elektryce to zielony trochę jestem. Grzanie i full elektrykę jakoś udało mi się skleić w całość. Została mi ta nieszczęsna wtyczka air baga. A nie chce coś źle podłączyć i fotele pójdą się ….

Opublikowano
2 godziny temu, Damon43 napisał(a):

No dokładnie tak jak piszesz mam 3 bolce w podłodze. Ale ile tam kabelków idzie nie patrzyłem jeszcze. Ale w teorii jak podłączę ten trzeci jeszcze w ten 3 ostatni pin nic się nie powinno wydarzyć ? Sorry że tak pytam ale w elektryce to zielony trochę jestem. Grzanie i full elektrykę jakoś udało mi się skleić w całość. Została mi ta nieszczęsna wtyczka air baga. A nie chce coś źle podłączyć i fotele pójdą się ….

Ja też robiłem to bez zaplecza i wyszło git. 
sprawdź jakie kolory mają te kable idące do wtyczki airbag w podłodze i daj znać. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 19.08.2021 o 07:37, mravel napisał(a):

Odgrzeje kotlet- czy fotele z anglika podejda do naszych b7? 

Tak . Ja mam z b8 w b6 z angola. Tylko nie kogo znaleźć podłączenia okablowania