Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotele i kanapa z Audi A4 B8, A5 8T do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na przednich stołkach od a5 niżej się siedzi w porównaniu ze zwykłymi?

Opublikowano

Tak czuć różnice

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepne się pod temat a z a6 c6 4F0 bedą pasowały do b7 :kox::kox:

Również jestem ciekaw czy podejdą!

Macie doświadczenie?

Proszę o odpowiedź! Przyda się dla potomnych :wink:

Opublikowano

Przod tak tyl po lekkiej modyfikacji

Wysłane z mojego LG-D802

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przód od C6 pasuje idealnie do B6. Oprócz wtyczek nic nie trzeba przerabiać. Mocowanie pasa jest identyczne jak w nalesnikach. Zresztą naleśniki w C6 też były montowane.

I tu pytanie jak ogarnąć poduszkę? 3 piny vs 2 piny???

a002c59de96d580585fb60b8abd44dbc.jpg

43dd51e931115e18bffd6aea86ee32a9.jpg

wysłane z Commodore 64

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chce wymienić fotele z b6 z elektr. lędźwiami i podgrzewaniem na fotele z b8 z pełną elektryką grzanie, sterowanie i wentylacja, może mi ktoś podsunąć jak to podłączyć bo naczytałem się już trochę ale dalej wątpliwości pełno.

1. Teraz mam poduchę w żółtej wtyczce na 2 piny a fotele na 3 piny idzie to podłączyć żeby działało?

2. Można podłączyć jakąś tą wentylacje??

Fotel pasażera ma żółtą, czerwoną i zieloną wtyczke a kierowcy żółtą, czerwoną i czarną. Ktoś coś podpowie???

Jestem w trakcie montażu tylniej kanapy z b8 avant do b6 avant. Dolne mocowania oparcia te zewnętrzne przykręcone na dwie śruby trzpienie mają zewnętrzną średnice koło 12 mm, a dziury w fotelach w które mają wejść mają koło 18 mm. Ja dopasowałem takie tulejki i jakoś weszło, luzu nie ma. Całe oparcie dość ciężko wchodzi w miejsce starego. Nie pasują też te bolce/zaczepy służące do trzymania oparć te od opuszczania, są trochę za wysoko jakieś 2 cm i chyba średnica też nie taka. cdn.

Z nową kanapą jest też pas dla środkowego pasażera, niestety też nie pasuje do zapięcia. Ma trochę inny kształt. Po zeszlifowaniu pasuje i nawet trzyma zapięcie. Ja nie wiedziałem czy jest możliwość jego przełożenia to dałem rade w ten sposób.

Przednie fotele pasują prawie idealnie. Prawie bo zaczep od pasa rysuje plastiki na progach, można mu pomóc młotkiem żeby się ciut odgiął. Problem mam z elektryką bo chciałem żeby działały wszystkie funkcje foteli ale nikt mnie nie chce naprowadzić. Podłączyłem zasilanie z czerwonej kostki z podłogi do czerwonej kostki fotela i wszystko ożyło tzn. sterowanie przód, tył, góra, dół i lędzwia. Brak ogrzewania, podświetlenia i wentylacji o ile to możliwe cdn.

Mogę się już pochwalić prawie skończonymi fotelami.

pjtrnwni.thumb.jpg.6d6478b3202e7dcc3f249c799802651c.jpg

k3y6go6o.thumb.jpg.2d46c0d06cbbd4ba4420351509487d1c.jpg

Prawie bo jakoś nie umiem się zebrać i dokończyć podłączanie elektryki.....sterowanie działa a do zimy daleko to ogrzewanie i światełka jeszcze ogarnę.

Problem miałem z mocowaniem tylnej kanapy, trzeba było wywalić oryginalne i coś spłodzić. Ja wydumałem coś takiego...może nie super ładne ale swoją role spełnia:

vug5w9ry.jpgvug5w9ry.thumb.jpg.1416ca274fe98350c85e7035174e879d.jpg

t5gex4wj.thumb.jpg.c0759c1061c81bd1ca8a3d270bcb8dc1.jpg

t5gex4wj.jpg

Kawałek twardego drutu, blacha i śruby 8.8 i jest nawet działa. Jeszcze potrzebna zaślepka na stare mocowanie.

Roleta z b6 pasuje do foteli z b8 kombi też z małym ale. Trzeba przesunąć o kawałek mocowania. Rozwiercić stare nity, przesunąć zrobić nowe otwory i zanitować.

8zn3n9w6.jpg8zn3n9w6.thumb.jpg.db97a853ddc1cbb49600298858f28245.jpg

t8wtsl8u.thumb.jpg.c977bec0c4f28d670bd99876a215f95f.jpg

t8wtsl8u.jpg

Problem miałem z wyjęciem pozostałości starych nitów bo wpadły do środka rolety i szurały na zakrętach. Ściągnięcie plastikowego boku rolety rozwiązało sprawę bo pozostałości same wypadły.

Mam nadzieje że komuś to pomoże. Pozdrawiam.

Zapomniałem dodać:

Chciałem podziękować userowi Nunas69 bardzo mi pomógł dając cenne wskazówki.

Opublikowano

No to chylić czoła za rezanko!:-))

Narobiłeś się i należy się pochwała, bo DIV pięknie opisany!!!

Gratuluje i przyjemnego użytkowania! :-D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

To i ja dorzucę swoje 3 grosze... w sumie to nawet 5 ;)

Kilka fotek z instalacji foteli od A5 do A4 B6
gdyby ktoś chciał nieco szerszy opis zapraszam tu -> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1594892010832814.1073741856.1401012106887473&type=3

r8SmreS.jpg
3itASfg.jpg
8fcjCpG.jpg
Hxuk8PZ.jpg
HeyMNY6.jpg
bp4QiSM.jpg
MTwZ63T.jpg
THUSFKB.jpg
Stare fotele - mocowanie
zdu4pHR.jpg
FvicEoe.jpg
Nowe przed instalacją
fMGJi8V.jpg
Tak przełożyłem pas - miejsca jest pełno!
KfYBPNK.jpg
LWU3ti2.jpg
W najniższym położeniu
Veh1SCY.jpg
In da car :D
vL1Y32C.jpg
Opublikowano

Widzę, że montowałeś tylko przednie fotele :thumbup1: , bo ciekawe jest jak to wygląda też z tylna kanapą :eusathink:

Brawo za rezanko :)

Opublikowano

bo tylko przednie kupiłem ;)

Opublikowano

pytanie mam do Was jako już znawców tematu - mam obecnie full elektryke z pamięciami , czy jak bym znalazł full elektrik z a5 albo b8 to pamieci bedą chodziły ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy przednie fotele z audi a6 c7 będą pasowały do audi b7 ?

b5a825e6cabf0f30gen.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie dużo zachodu z przełożeniem tylnej kanapy z A6 C6 do a4 b6 (mam dzieloną) bo nikt tu szczegółów nie podał.

Opublikowano

Bo temat dotyczy z B8 i A5 :D

Opublikowano

Też prawda :decayed: A gdzie szukać w takim razie???

Opublikowano

Temat był już poruszany ale nie pamiętam gdzie. Sprawdź dział Warsztat - zrób to sam, bądź sprawdź dokładnie w dziale wnętrze. Z tego co pamiętam trzeba zamienić stelaż kanapy z B6, B7 do A6 C6 :wink:

Opublikowano

ok dzięki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,nie będę zakładał nowego tematu podepne się tutaj,chciałbym się dowiedzieć i czy ktoś z Was się orientuję jakie kolory alkantara były produkowane do A4 b6? Zastanawiam się bo nigdzie nie znalazłem takiego koloru foteli jakie mam w samochodzie

Opublikowano
Opublikowano

Bym wrzucił zdjęcie tylko podpowiedzcie mi w jaki sposób można je wstawić:)