malik Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Od mniej więcej pół roku słyszę delikatny stukot dochodzący z drzwi kierowcy. Hałas pojawia się podczas jazdy po wybojach. Sprawdzałem sztywność zawiasów oraz zamka ale nic podejrzanego nie wykryłem. Co w takim razie może być przyczyną?
letallec Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Malik Chyba się już nieźle nudzisz na tym urlopie . U mnie to była skrobaczka.
Flyer Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jakiego rodzaju stukot? Metaliczny odglos? Gdzies pewnie pojawil sie luz, albo wkladka zamka mogla sie wyrobic, drzwi moglby nieco opasc po tych kilku latach eksploatacji... U mnie ostatnio daje o sobie znac chyba uszczelka
malik Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jakiego rodzaju stukot? Metaliczny odglos? Gdzies pewnie pojawil sie luz, albo wkladka zamka mogla sie wyrobic, drzwi moglby nieco opasc po tych kilku latach eksploatacji... U mnie ostatnio daje o sobie znac chyba uszczelka O właśnie, pamiętam, że alv mi sugerował wkładke zamka. Jak się do tego zabrać żeby potwierdzić, że to rzeczywiście to? Ile taka wkładka kosztuje w ASO? Czy będę musiał wozić dodatkowy kluczyk po wymianie wkładki?
Flyer Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zacznij od psikniecia WD40 lub innym smarem na ta wkladke oraz ten metalowy cyngielek, na ktorym zamyka sie zamek. Mi to pomoglo w innym aucie
Rekomendowane odpowiedzi