Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Luzy na tylnej osi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś podczas ruszania tylnym kołem usłyszałem jakieś stuki, tak jakby felga była niedokręcona i stukała o piastę. Sprawdziłem była mocno dokręcona. Z drugim kołem jest tak samo. Z przednimi nie ma juz tego problemu. Nie jest to jakiś potężny luz, ale jak wezmę tylne koło w ręce i zacznę nim ruszać w to i z spowrotem to słychać jakby o cos stukało..?? Co to może być:). Dodam jeszcze, że nie trzęsie tyłem i dobrze się prowadzi.

Opublikowano

:mysli:

jak lata ci samo kolo przy piascie to pewnie lozysko

ja sie bedzie zle prowadzil to tuleje na osi

Opublikowano

100% łożysko trzeba dokręcić :)

Nie jestem pewnien ale w 1998r. łożyska są z tyłu już w piaście a na to tarcza przychodzi, więc raczej w grę wchodzi tylko wymiana łożysk. Ja mam łożyska stożkowe osadzone w tarczy więc przy takim rozwiązaniu mażna dokręcić i skasować luz.

Opublikowano

Mam podobny problem, wymieniłem łożyska + tarcze (piasta w tarczy) i tak jak przed wymianą wyczuwam lekki luz, gdy poruszam kołem góra-dół. Dokręcałem łożyska do momentu zlikwidowania owego luzu, ale wtedy koło kręci się wg mnie za ciężko, a tak być raczej nie powinno :mysli:

Opublikowano

albo tuleje belki musisz wjechać na jjakiskanal podnosnik i spr belke bo ja tez mialem takie stuki z tylu i musialem wlasnie wyminic tuleje belki

Opublikowano

albo tuleje belki musisz wjechać na jjakiskanal podnosnik i spr belke bo ja tez mialem takie stuki z tylu i musialem wlasnie wyminic tuleje belki

ja podjechałem pod stacje diagnostyczna i sprawdzili mi cale zawieszenie i właśnie te tuleje zapłaciłem 20 zl ale przynajmniej wiedziałem ze tuleje mam do wymiany a miałem podobne objawy do twoich

Opublikowano

i problem masz z głowy tylko jak wyminiałeś to mogłeś dać jakąś lepszą firme. bo ta wymiana to pewnie widziałeś jaka jest he he ja wsadziłem lepsze troche to narazie mam spokoj z tylu

Opublikowano

witam też mam luz na belce, zamówiłem dziś tuleje firmy SWAG czy to jest dobra firma ?

Opublikowano

Wjedź na kanał i sprawdź tuleje belki tylnej z obu stron, czy nie są poobrywane,przy takich objawach jak opisywałeś to mogą być tuleje, co do wymiany to proponuję Lemfordera koszt około 90 zł u Tomka z forum innych nie polecam.