Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błędne wskazania temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

od jakiegoś czasu wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej wskazuje jakieś 80 stopni C, wcześniej o ile dobrze pamiętam wskazówka stała pionowo na 90 stopni C a teraz jest trochę poniżej. Na klimatroniku w bloku 51 pokazuje mi 90 stopni C, a na VAG grupa 7 blok 4 wskazania wynoszą 87,3 stopnie C.

Jak myślicie co jest uszkodzone - termostat czy czujnik temperatury a może wszystko jest w porządku, proszę o wasze opinie.

Dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

kanał 51 na klimatroniku to temperatura oleju a 49 to temperatura płynu chyba że w 98 roczniku jest inaczej ale z tego co piszesz grupa 7 to termostat masz ok jest w tym dziale jak sprawdzić czujnik temperatury

Opublikowano

kanał 51 na klimatroniku to temperatura oleju a 49 to temperatura płynu chyba że w 98 roczniku jest inaczej ale z tego co piszesz grupa 7 to termostat masz ok jest w tym dziale jak sprawdzić czujnik temperatury

wiesz gdzie jest ten czujnik oleju?

chodzi o olej silnika czy olej w sprężarce klimy? czy może o temperatura bloku silnika? pytam bo temp. oleju silnika podczas pałowania rośnie a u mnie jak dojdzie do 90C stoi wiecznie sztywno co trochę nie pasuje, w każdym razie ja myślałem że to temp. bloku silnika no ale nigdy nic mądrego na ten temat nie wyczytałem.. cały czas mówie o kanale 51, no bo 49 temp płynu chłodzącego

Opublikowano

tez tak mam ze na 51 jak złapie 90 to juz sie nie zmieni,na 49 sie zmienia 89-95 ,czytałem ze na 51 tak ma byc

Opublikowano

U mnie w AFN po wymianie termostatu na kanale 51 pokazuje taka sama temperature jak na desce ok 92 stopnie a na kanale 49 jest cały czas 0 czytałem ze niektóre klimatroniki tak mają