Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Bardzo proszę o analizę moich logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie pomożecie bo ja już nie mam siły i nie wiem co go boli bo jakiś ostatnio słaby się zrobił :(

z góry bardzo dziękuje :wink4:

LOGI:

Grupa Dynamiczna :

000.jpg001.jpg003.jpg004.jpg008.jpg010.jpg011.jpg

Grupa Statyczna:

Normalne :

000.jpg001.jpg003.jpg004.jpg007.jpg013.jpg018.jpg023.jpg

Basic Settings :

000.jpg003.jpg004.jpg011.jpg

Opublikowano

egr zatkany, sam to zrobiłeś? jak nie to go wyczyść no i otwór w kolektorze ssącym od egr

statyczny kąt prawie ok, ja bym nie ruszał do puki zima nie nadejdzie

sprawdź rozrząd czy nie jest o jeden ząbek przestawiony, ile ma przejechane rozrząd?

wymień filtr powietrza

umyj przepływkę np izopropanolem

masz katalizator?

zrób jeszcze jednego 011 ale od 1000obr do 4200obr no bo kierownice w turbo się przycinają

jakieś błędy wywalił ecu?

Opublikowano
  • Autor

egr miałem zatkany ale na dzien dzisiejszy nie mam , katalizatora nie mam , filtr powietrza bym wymieniany jakies 1000-1500 km wczesniej , rozrząd był robiony rok temu a błędów nie mam

Opublikowano

egr zatkany, sam to zrobiłeś? jak nie to go wyczyść no i otwór w kolektorze ssącym od egr

sprawdź rozrząd czy nie jest o jeden ząbek przestawiony, ile ma przejechane rozrząd?

wymień filtr powietrza

masz katalizator?

zrób jeszcze jednego 011 ale od 1000obr do 4200obr no bo kierownice w turbo się przycinają

Nie przesadzaj turbo,po za poznym budzeniem,laduje PERFEKT

Opublikowano
  • Autor

wymień filtr powietrza

masz katalizator?

Nie przesadzaj turbo,po za poznym budzeniem,laduje PERFEKT

to czemu takiego muła łapie :mysli:

Opublikowano

w AFN ja nigdy nie przesadzam: http://postimage.org/image/2svzstulg/

turbo dmucha 251 czyli bez kozery powiem 2500mbar, a filtra nie ruszaj skoro nie dawno wymieniany, najpierw umyj przepływkę, dopiero log 011 :)

Opublikowano
  • Autor

w AFN ja nigdy nie przesadzam: http://postimage.org/image/2svzstulg/

turbo dmucha 251 czyli bez kozery powiem 2500mbar, a filtra nie ruszaj skoro nie dawno wymieniany, najpierw umyj przepływkę, dopiero log 011 :)

jutro za przepływke sie biore :good:

a w AFN jest taka sama jak w 2.5 tdi

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=50468.0

:?:

Opublikowano

obejrzyj 000 001 008, w tym logu widać że vgt świruje, w następnych się odmuliło na tyle by stwierdzić że może bez czyszczenia się obędzie :)

inna niż w 2.5, jak masz firmy bosch to umyj tylko siateczki szczoteczką bo boscha przepływka jest delikatna-można popsuć.., potem zrób dynamicznego 003

Opublikowano
  • Autor

:hi:

przeciscilem dziś tą przepływke i powiem rezultatu nie ma :( logi zrobiłem ale 008 i 011 , zapomniałem 003 :embarrassed: po wyczyszczeniu wyskoczył błąd 00553 a na log 008 przy 4tys obr. dostał muła i był błąd 00575 czyżby przepływka dead :kwasny::wallbash:

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/e.pawliczek_43399.html

Grupy: 008 - http://vaglog.rtnet.pl/e.pawliczek_43400.html

Opublikowano

błąd 00553 po skasowaniu wraca? bo jak nie wraca to przepływka ok, a błąd się zrobił jak była odpięta

najważniejsze co musisz zrobić to odkręcić turbo i wyczyścić cześć gorącą, nie zwlekaj z tym i nie przekraczaj do czasu czyszczenia 2000obr

Opublikowano

Ja się dopiero uczę diagnostyki i mam pytanko dlaczego obroty skaczą z 840 na 861 ?? Ktoś zna powód ?? Widać to na logach statycznych np 001.

Opublikowano
  • Autor

błąd 00553 po skasowaniu wraca? bo jak nie wraca to przepływka ok, a błąd się zrobił jak była odpięta

najważniejsze co musisz zrobić to odkręcić turbo i wyczyścić cześć gorącą, nie zwlekaj z tym i nie przekraczaj do czasu czyszczenia 2000obr

błąd 00553 po skasowaniu nie wraca , ale jak depne mu to złapie muła i wyskakuje błąd 00575 ,a turbo całe wyciagnac ?

Opublikowano

A tak na marginesie to uważam że jest za mała dawka paliwa, wydaje mi się że powinna być ok 3,6 ale to moja taka sugestia mogę się mylić. A masz poprzednie jakieś logi tego autka??

Opublikowano
  • Autor

A tak na marginesie to uważam że jest za mała dawka paliwa, wydaje mi się że powinna być ok 3,6 ale to moja taka sugestia mogę się mylić. A masz poprzednie jakieś logi tego autka??

starych logów nie mam :no:

Opublikowano

nie mylisz się ale obecnie priorytet to całe turbo wyciągnąć i wyczyścić cześć gorącą

Opublikowano
  • Autor

nie mylisz się ale obecnie priorytet to całe turbo wyciągnąć i wyczyścić cześć gorącą

no to turbo do czyszczenia ile tak biorą za czyszczenie turba ?

Opublikowano

No tak ale nie będę powtarzał tego samego :) Turbo ważniejsze, a dawkę zmienisz w 2-3 minuty za pomocą Vag-a.

Opublikowano

Wyczyścić dasz rade sam, gorzej z jego demontażem i montażem choć wszystko jest do ogarnięcia. Sam już to robiłem ale po pierwsze miałem ściągnięty przód, miałem podnośnik duży i co najważniejsze odpowiednie klucze (czyli różne dwunastki). A teraz dam chyba mechanikowi bo ja już nie mam miejsca i sprzętu a on za wyciągnięcie/włożenie chce 200zł. Niby dwie stóki za odkręcenie paru śrubek jest dużo ale jak patrze na śrubki przy kolektorze i policzę swój czas to przeboleje :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Wyczyścić dasz rade sam, gorzej z jego demontażem i montażem choć wszystko jest do ogarnięcia. Sam już to robiłem ale po pierwsze miałem ściągnięty przód, miałem podnośnik duży i co najważniejsze odpowiednie klucze (czyli różne dwunastki). A teraz dam chyba mechanikowi bo ja już nie mam miejsca i sprzętu a on za wyciągnięcie/włożenie chce 200zł. Niby dwie stóki za odkręcenie paru śrubek jest dużo ale jak patrze na śrubki przy kolektorze i policzę swój czas to przeboleje :przebiegly:

no właśnie a ja zbytnio nie mam gdzie tego zrobić po drugie nie mam precyzyjnych kluczy a po trzecie szkoda mojego czasu i nerwów :kox:

wiec dzisiaj bede sie orientował gdzie i za ile mi to zrobią :>