Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak obrotów i mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale mam problem, mianowicie po zapaleniu auta wszystko jest ok do momentu gdy wciskam gaz w tym momencie obroty dochodzą do ok 1200 i następuje zero reakcji na wciskanie obroty trzymają się na tym samym poziomie do momentu wyłączenia auta. W wyniku czego w ogóle nie ma auto mocy a nie da się nim jechać. wczoraj jeszcze pomagało ponowne uruchomienie i auto śmigało a dzisiaj już nie.A i po pewnym czasie włącza się kontrolka świec żarowych.Czy ktoś wie co to za przyczyna ? Nad mienie jeszcze że doszło do stopienia kabli prowadzacych do włącznika świateł przeciwmgielnych przednich.

Opublikowano

podłącz pod vaga i zobacz co wyskoczy....zacznij od tego.

Opublikowano

Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale mam problem, mianowicie po zapaleniu auta wszystko jest ok do momentu gdy wciskam gaz w tym momencie obroty dochodzą do ok 1200 i następuje zero reakcji na wciskanie obroty trzymają się na tym samym poziomie do momentu wyłączenia auta. W wyniku czego w ogóle nie ma auto mocy a nie da się nim jechać. wczoraj jeszcze pomagało ponowne uruchomienie i auto śmigało a dzisiaj już nie.Czy ktoś wie co to za przyczyna ?

zacznij od sprawdzenia czy sterownik silnika nie plywa w wodzie a potem od czujnika polozenia pedalu gazu ...

choc bez Vag'a bedzie ciezko ...

Opublikowano
  • Autor

no ok, tylko gdzie znaleźć ten czujnik i sterownik ? I do tego jeszcze miga kontrolka świec żarowych.

Opublikowano

sterownik silnika jest po prawej stronie na podszybiu, w plastikowej skrzynce. 6 śrub ósemek odkręcasz i masz do niego dostęp. czujnik położenia gazu (potencjometr) jest przy pedale. Zanim jednak zaczniesz odkręcać, poproś kogoś, żeby podpiął VAG'a, albo sam go kup - wydatek 40zł. Unikniesz wtedy bezsensownej roboty.

Opublikowano
  • Autor

chyba będę musiał tak zrobić, ponieważ sprawdziłem sterownik silnika i jest tam sucho i nic nie jest zaśniedziałe, chyba że faktycznie to czujnik pedału gazu. Jednak najpierw zrobię ten zakup. To trzeba sprawdzić za zgaszonym czy zapalonym silniku ? A mam jeszcze pytanie czy, przyczyną usterki mogło być zwarcie kabli prowadzących do włącznika świateł przeciwmgielnych ?

Opublikowano

Jeśli podpinasz vag-a to wystarczy sam zapłon, to zwarcie mogło jakiś błąd wysypać ale przyczyną tej usterki raczej nie jest. Mi też się nasuwa potencjometr (tzn czujnik położenia pedału gazu :) ) jeśli chodzi o to co opisałeś w pierwszym poście

Opublikowano

u ojca a passacie btez wystepowały takie objawy odpioł kleme od akumulatora i wszystko wróciło do normy ciekawe na jak długo

Opublikowano

podepnij od kogoś znajomego vag-a ale bardzo prawdopodobne ze masz problem z potencjometrem na pedale gazu