Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Uchwyt na kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z uchwytem na kubek. od pewnego czasu jak sie schowa nie idzie go wyciagnac, cos go blokuje jakis brud moze albo cos. W jaki sposob mozna ten uchwyt wyciagnac ?

Opublikowano

Możliwe że zębatka powyłamywana

Opublikowano
  • Autor

a jak go mozna calkowice wyciagnac z deski rozdzielczej ?

Opublikowano

zaciągasz ramkę i pod nią od góry masz dwa zatrzaski od uchwytu na kubek

Opublikowano

Witam mam podobny problem z przodu uchwyt na kubek w mojej B7 Avant przycina się, jak uderzę w deskę nad uchwytem to wtedy się otwiera proszę o instrukcje co można z tym zrobić. Próbowałem popsikać wd 40 ale nic nie dało, jak można ten uchwyt wyjąć.Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam, mam problem z uchwytem na kubek. od pewnego czasu jak sie schowa nie idzie go wyciagnac, cos go blokuje jakis brud moze albo cos. W jaki sposob mozna ten uchwyt wyciagnac ?

U mnie okazało się, że otwierająca spręzyna (wstążka zwinięta w rulon) wyskoczyła z zaczepów
Opublikowano

Tu podpowiedź z forum A6, może coś pomoże :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ja go wyciaglem i wsadziłem do gorącej wody z płynem do mycia naczen, uchwyt dziala jak nowy.

Opublikowano

Trzeba uważać, żeby nic się nie wylało na niego, a w szczególności jakiś słodki napoik :naughty: bo później się klei niemiłosiernie :)

Opublikowano

Dzięki za filmik, ale z przodu osłona jest inna. Ja mam nawigację i nie wiem czy trzeba całość z nawi wyjąć czy da się w inny sposób to zrobić nie chcę za bardzo grzebać bo sobie tapicerkę poszarpie proszę o dalsze podpowiedzi, z góry dziękuję.

Opublikowano

mi jak się nieraz przyciął to wyciągałem przycisk awaryjnego i wtedy go podważałem żeby wyskoczył

Opublikowano

Dziękuję klubowiczowi dio, wyjąłem uchwyt na kubek i stwierdziłem, że mam pękniętą blaszkę która jest nawinięta na plastikowy wałek, może ktoś miałby do sprzedania taki wałek ze spiralą ?

Opublikowano

u mnie problem polega na tym iz kubek sie nie otwieral jak go wyciagnalem to nie sklada sie do konca a i nie moge go wyciagnac z kieszeni zeby zobaczyc czy tam w srodku nic nie blokuje. podwazalem wszedzie i z kazdej strony i nic

a co najgorsze radia nie moge wyjac bo jakis poprzedni pajac montujac zestaw glosnomowiacy co powyginal i radio wychodzi tylko 1 cm

młotek i przecinak?? :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

u mnie problem polega na tym iz kubek sie nie otwieral jak go wyciagnalem to nie sklada sie do konca a i nie moge go wyciagnac z kieszeni zeby zobaczyc czy tam w srodku nic nie blokuje. podwazalem wszedzie i z kazdej strony i nic

a co najgorsze radia nie moge wyjac bo jakis poprzedni pajac montujac zestaw glosnomowiacy co powyginal i radio wychodzi tylko 1 cm

młotek i przecinak?? :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Uchwyt na kubek, tak jak w podanym linku wyżej podważasz tylko u góry, jednocześnie pociągając do siebie i powinien wyjść. A radio jak oryginalne, to spróbuj złapać po bokach i delikutaśnie szarpnąć, może to blachudra w środku jest podgięta i się podda :naughty:

• 1 rok później...
Opublikowano

Właśnie wskrzesiłem swój uchwyt pod kubek :) Posiłkowałem się załączonym filmikiem z A6, jednak nie piłowałem prowadniczek, a jedynie przeczyściłem wszystkie 'jeżdżące' elementy beznzyną, a następnie kapkę oliwy :)

Poza tym,*że uchwyt nie wyskakiwał, miałem też problem z chowaniem go. Zawsze się zacinał, musiałem pomagać mu i chować dół uchwytu, żeby dało się zamknąć. Pilnikiem do paznokci wyszlifowałem troszkę otworki na dole uchwytu, które były troszkę zjechane, a między którymi jeżdżą cypelki odpowiedzialne za ruch uchwytu umożliwiający jego schowanie się. Tam również kapkę oliwy i uchwyt działa jak nowy :)

Największy problem miałem z umiejscowieniem spiralki z powrotem tak, żeby trzymała się na początku kasetki. Myślałem,*że jest na to jakiś specjalny patent, po prostu wystające blaszki trzeba na chama wbić*w szczelinki kasetki :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Z jakiegoś powodu nie mogę zobaczyć co kryje się pod linkiem. Wywala mnie od razu do stanu niezalogowanego. Po ponownym zalogowaniu i kliknięciu w link znów wylogowuje.. Czy ktoś może mi podesłać zawartość linku?

---------- Post dopisany 09-11-2012 at 17:01 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2012 at 23:35 ----------

halo? Pomoże ktoś?

Opublikowano

sorry za offtop

@ crasul

Ja tak mam z wieloma tematami i też nie mam pojęcia w czym problem (przed zmianą wyglądu forum na carbo nie zauważyłem takich problemów).

Przyłączam się do prośby o wyjaśnienie w/w problemu.