Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Klimatyzacja Diavia - szukam fachowca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zna ktoś może jakiś serwis klimatyzacji lub warsztat który jest dobry i zajął by się naprawą klimatyzacji Firmy DIAVIA najlepiej z opolskiego lub dolnośląskiego

Opublikowano

Może napiszesz co się dzieje

Opublikowano

To nie masz fabryczej tylko jakaś doróbka, daj opis co się dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Ok wiec tak nie chłodzi wcale początkowo była wersja że nie przełącza klapy powietrza zimne ciepłe , ale sam się wziełem za to znalazłem instrukcję tej klimy i włączyłem diagnozowanie co wykazało iż nie działają dwie klapy stoją w jednej pozycji . I pojawia się bład czujnika temp zewnętrznej na panelu temp jest np minus 20 . A po wizycie w jednym warsztacie gość stwierdził wzrokowo że jest dziurawa chłodnica i trzeba wymienić i skraplacz jakiś i coś jeszcze i koszt podał ok 1500 zł . tylko to dość daleko ten warsztat.

Opublikowano

Masz klimatronik czy manualną ?Przy klimatroniku i uszkodzonym czujniku temperatury klima ci się nie załączy Co do kwoty naprawy to chłodnica 200(używana) skraplacz 60 w JC napełnienie ze szczelnością i olejem 250 Przed tymi zabiegami niech sprawdzą szczelność

Opublikowano
  • Autor

klimatronic tylko nie oryginał taki jak był we wszystkich a4 tylko firmy diavia , tak właśnie na logikę tłumaczyłem temu mechanikowi że jak pokazuje że na zewnątrz minus 20 to nie będzie chłodzić raczej

Opublikowano

Zacznij od wymiany czujnika i sprawdzenie szczelności

Opublikowano
  • Autor

Tylko mam problem ze zlokalizowaniem tego czujnika. A ten seryjny termometr w a4 co wyświetla na desce nie wiesz gdzie powinien mieć czujnik ? bo też szwankuje jak auto stoi to wskazuje dobrze a jak silnik pracuje to temp wzrasta nawet do 40 stopni.

Opublikowano

Czujnik jest na dole przed chłodnicami płynu i klimy. Jak Ci bardzo wzrasta to może ktoś go wcisnął za blisko chłodnicy. Ten czujnik jest od klmatronica a termometr co pokazuje temp. w liczniku to to samo bo jest podpięty pod klimatronic.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy to ten sam czujnik bo ja mam dorabiana ta klimę i na niej mam minus 20 a na desce normalnie tylko coś nagrzewa czujnik

Opublikowano

To gdzie masz te -20

Opublikowano
  • Autor

Minus 20 mam jak wcisnę przycisk z termometrem na panelu klimatyzacji

Opublikowano

:blink:Zrób zdjęcie tego panelu bo już przestaje kumać co tam masz i zobacz czy masz i jaki ten czujnik przed chłodnicą

Opublikowano

i tu się moja wiedz kończy ale 4 maja jadę do znajomego klimiarza z tego co wiem to jakieś klimy Diva zakładał może coś pomoże

Opublikowano
  • Autor

Właśnie w tym problem że to wynalazek. bo do normalnego klimatronica mam panel i kupę części i czujniki i silniczki do klap

Opublikowano

a znalazłeś jakieś info w necie zadaj pytanie na elektrodzie i na klimatyzacja pl może pomogą

Opublikowano
  • Autor

znalazłem tylko instrukcje taką jak przeprowadzić test diagnostyczny z poziomu panelu i sprawdziłem tak wszystkie klapy i czujniki i wtedy wyszedł niesprawny czujnik temp zewn i dwie klapy jedna słychać było silnik ale nie zmieniała położenia a druga nic nie słychać i stoi w miejscu. więcej nie znalazlem ale poszukam , wiesz najbardziej by mi zależało na jakimś fachowym warsztacie sprawdzonym mam przygotowane 2 tys na to więc może bym się wyrobił

Opublikowano

Kolego jak masz dwa tysiaki to kupuj kompletną klime i zakadaj Na forum ostatnio widziałem kompletny klimstronik za 700zł