Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z elektryka i centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem pojawil sie kilka dni temu. Mam ustawione ryglowanie >15km/h. Problem polega na tym ze teraz, podczas jazdy, kazdorazowo jak zejde z prędkością poniżej 15km/h, to po przyspieszeniu i przekroczeniu 15km/h, centralny zamek rygluje drzwi. Wydaje mi sie ze dotyczy to tylko dzwi prawych tylnych, ale moze to dotyczyc calego auta. Macie jakies pomysly? Mam podejrzenia co do wiązki w dzwiach kierowcy, ponieważ jest problem z lampka obrusowa(dziala tylko do polowy otwarcia drzwi. Przy pelnym otwarciu lampka gasnie :disgust: ). Czy ktos ma moze schemat tej wiazki? Czy to moze miec wplyw na centralny w calym samochodzie?

Opublikowano
  • Autor

Problem czesciowo rozwiazany. Sprawdzilem wiazke w drzwiach kierowcy i 1 kabel byl przerwany. Pozostale sa poprzerywane. Naprawilem to i teraz centralny juz sie kazdorazowo nie zalacza. Natomiast pojawil sie problem z podswietleniem i dzialaniem przycisku blokowania odblokowania dzwi(nie dziala). Teraz pytanie czy wyciagac wiazke i ja naprawiac, czy moze kupic nowa?

Moja wiazka ma numer 8e1 971 029 B

U Gajosa nie wystepuje wiazka z literka B, wiec musze znalezc na co ja zamienić :mysli: Koszt to 404PLN :shocked:

Opublikowano

Problem czesciowo rozwiazany. Sprawdzilem wiazke w drzwiach kierowcy i 1 kabel byl przerwany. Pozostale sa poprzerywane. Naprawilem to i teraz centralny juz sie kazdorazowo nie zalacza. Natomiast pojawil sie problem z podswietleniem i dzialaniem przycisku blokowania odblokowania dzwi(nie dziala). Teraz pytanie czy wyciagac wiazke i ja naprawiac, czy moze kupic nowa?

U Gajosa nie wystepuje wiazka z literka B, wiec musze znalezc na co ja zamienić :mysli: Koszt to 404PLN :shocked:

...ja robiłem to w ten sposób:

wyciągnołem całą wiąche z dzrzwi i polutowałem nowe kabelki.Ori wiąche skróciłem , potem naddałem brakujący kawałek(ok 30 cm) ori kabelkami.Miejsce lutowania pozostawiłem nizej w drzwiach tak zeby otwieranie dzrzwi nie powodowało ruchów przy miejscach lutowanych.Od amtej pory spokój z problemami drzwi

Opublikowano
  • Autor

...ja robiłem to w ten sposób:

wyciągnołem całą wiąche z dzrzwi i polutowałem nowe kabelki.Ori wiąche skróciłem , potem naddałem brakujący kawałek(ok 30 cm) ori kabelkami.Miejsce lutowania pozostawiłem nizej w drzwiach tak zeby otwieranie dzrzwi nie powodowało ruchów przy miejscach lutowanych.Od amtej pory spokój z problemami drzwi

Dzieki, bede musial to zrobic u siebie.... Masz moze srednice tych kabli, ktorych uzyles? Czy nie mialo to dla Ciebie znaczenia?

Opublikowano

...z tego co pamietam to zasilanie i masa (czerwony i brązowy) 2,5

głośnik chyba 2 lub 1,5

cany 0,5

i 2 kabelki sterujące po 0,8 zdaje sie :mysli:

jak coś podskocz do mnie to sprezentuje Ci takie ori :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jutro wyciagne te wiazke i ja dokladnie obejrze. Wtedy podejme decyzje co do dalszych krokow.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Dzis pojawil mi sie ten sam problem przerwal mi sie jeden kabelek postaram sie to naprawic tylko nie moge wyciagnac wtyczki w slupku jak ona jest zablokowana gdzie sa zaczepy?pozdrawiam

Opublikowano

Żeby wyjąć wtyczkę trzeba przesunąć różowy plastik w bok, wtedy wtyczka wyjdzie bez problemu.