Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Mikrofon zestawu telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy mikrofon w instalacji telefonu z modułem Bluetooth musi być oryginalny Audi? Mam moduł z literka Q, a mikrofon został po nieoryginalnym zestawie głośnomówiacym i nie chce działać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Powinieneś to pytanie zadać w dziale Elektryka . Tutaj się opisuje samodzielne naprawy.

Opublikowano

Witam,

czy mikrofon w instalacji telefonu z modułem Bluetooth musi być oryginalny Audi? Mam moduł z literka Q, a mikrofon został po nieoryginalnym zestawie głośnomówiacym i nie chce działać.

Pozdrawiam

Nie musisz miec orginalnego microfonu ( chociaz jest ladnie schowany w panelu oswietleniowym ) :)

Moze cos z nim nie tak albo zle podlaczyles :wink4:

Opublikowano

Mam dwa kabelki do podłączenia mikrofonu i wypróbowałem obydwie opcje. Jak głośno mówie i mam mikrofon przy ustach to odbiorca rozmowy słyszy mnie, ale bardzo słabo.

Zestaw podłączony jest do radia Audi Concert II. Kontakty wyświetlaja się na fisie, radio wyłącza się w trakcie rozmowy, przyciski multikierownicy działają - wszystko jest ok. Nie działa tylko mikrofon.

Czy jest mozliwe np. złe kodowanie?

Opublikowano

..złe kodowanie raczej to niejest , przyczyna tkwi faktycznie w mikrofonie nieori

ja kiedyś miałem od nokii ck-7w i bardzo słabo mnie było słychać(a do tego miałem cały czas błąd w BT o mikrofonie), kupiłem ori i teraz jest oki :good:

Opublikowano

Rzeczywiście, przyczyna tkwiła w nieori mikrofonie.

Pozdrawiam