Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy śruby będą pasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy oryginalne sruby, ktore mialem do 15" felg beda pasowac do 17" :?:

Opublikowano

A czemu miałby nie pasować ???

Opublikowano

Będą ale tylko gdy masz też 17" ori. Do ori felg śruby mamy z łebkiem kulistym, stosuje się je do felg stalowych i wszystkich ori audi. Jeśli felgi nie są ori to musisz mieć śruby stożkowe.

Opublikowano
  • Autor

A czemu miałby nie pasować ???

Chodzi mi o to czy nie beda za krotkie. Felgi, ktore chce zalozyc to OZ Superleggera et35

Opublikowano

A te 15" miałeś ori? Jeśli tak to na 100% nie będą pasować. Musisz kupić śruby z łbem stożkowym. Sprawdź sobie wkładając śrubę ori do felgi 15" ile wysteje od strony piasty i musisz dobrać takie śruby stożkowe aby Ci tyle samo wystawały z tej felgi OZ.

Opublikowano
  • Autor

felgi 15 byly ori, sprzedzalem je i juz nie sprawdze ile sruba wystawala

Opublikowano

Wydaje mi się że długość będzie taka sama, jeśli nie będziesz stosować żadnych dystansów, ale zamiast kuli musi być stożek.

Opublikowano
  • Autor

Czyli pewne jest to ze do tych felg musza byc sruby stozkowe :?:

Planuje kupic MCGard M14x1.5 tylko nie wiem jaka dlugosc. 28mm :?:

Opublikowano

Tak, sprawdzałem w Etce i ma być M14x1.5x28

Opublikowano

W oryginalnych 15" miałem śruby M14x1,5x27 , założyłem OZ i śruby musiałem kupić dłuższe. Wziąłem M14x1,5x35. Aż z ciekawości pójdę zaraz do garażu i wykręcę śrubę bo jestem niemal pewien , że kupowałem kulę , a nie stożek :gwizdanie:

Opublikowano

Co do felg OZ to tak jak napisałem nie wiem jakie powinny być te śruby. Najlepiej byłoby sprawdzić ile śruba wychodzi w oryginale a ile w tych OZ-tach i wtedy dokupić właściwe. Z tego co mi wiadomo to zawsze ori miały kulę a reszta felg miała stożek ale jak ktoś miał do czynienia z firmą OZ bo ja nie to może Ci pomoże.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie zamowilem sruby MCGarda stozkowe 28mm. Mam nadzieje ze beda dobre

Opublikowano

Sprawdziłem i w moich OZ gniazdo jest pod kulę :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

o kurde

Opublikowano

o kurde

No właśnie dlatego trzeba wcześniej wszystko dobrze sprawdzić. Do OZ idą śruby o długości 28,5mm , 34,5mm , a nawet 40mm :gwizdanie:

Opublikowano

Albo te OZ były kręcone śrubamu kulistymi i wyrobiły juz sobie gniazdo :). Generalnie do felg nieoryginalnych powinny być śruby na stożku. Długość to najczęściej 28, jednak do nietypowych felg, dystansów mogą być dłuższe. Śruby maja się wkręcać żeby zrobić minumum 7 i pół obrotu.

Ale dla pewności trzeba zerknąć na gniazdo śrub w feldze, widzialem pare kompletów nieoryginalnych felg z łebkiem kulustym. Ale mam też takie, które były stożkowe ale ktoś mądry kręcił je oryginalnymi śrubami- kulistymi. Troche na górze gniazda się dopasowały do kuli (wyrobiły), jednak ja przykręciłem je stożkami jak Bóg przykazał i na szczęście jest ok, nie odpadają :>

Opublikowano
  • Autor

Noi okazalo sie ze moje felgi OZ Superleggera potrzebuja srob z lebkiem kulistym. Zamowilem MCGard M14x1.5 34mm

Teraz juz musza byc dobre :decayed:

Opublikowano

Noi okazalo sie ze moje felgi OZ Superleggera potrzebuja srob z lebkiem kulistym. Zamowilem MCGard M14x1.5 34mm

Teraz juz musza byc dobre :decayed:

Czyli dobrze pisałem :decayed: Idą takie same jak do mnie , tylko ja brałem długość 35mm :decayed: