Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomoc odnośnie AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :hi:

Czy któryś z szanownych kolegów :notworthy: z okolic Poznania dysponuje może urządzeniem do kasowania błędu AIRBAG?? tzw. CRASH RESET ??

Były próby usunięcia VAG-iem z komputera ale nic nie dawało błąd cały czas. :wallbash: A zanim rozbiorę wszystko by dostać się do sterownika AIRBAG to chciał bym jeszcze tę możliwość skasowania sprawdzić.

Przy okazji ma ktoś może instrukcję krok po kroku jak wydostać Sterownik a B5 po 2 lifcie?? :mysli:

Może ktoś będzie miał takie urządzenie 8 maja na Franowie ??

Bardzo proszę o pomoc i z góry DZIĘKUJĘ.

Szerokości

Opublikowano

Dołączam się do pytania czy przy wymianie kiery i podłoączonym aku też mam błąd airbag czy to jest ten sam?

Opublikowano

Witajcie :hi:

Czy któryś z szanownych kolegów :notworthy: z okolic Poznania dysponuje może urządzeniem do kasowania błędu AIRBAG?? tzw. CRASH RESET ??

Były próby usunięcia VAG-iem z komputera ale nic nie dawało błąd cały czas. :wallbash: A zanim rozbiorę wszystko by dostać się do sterownika AIRBAG to chciał bym jeszcze tę możliwość skasowania sprawdzić.

Przy okazji ma ktoś może instrukcję krok po kroku jak wydostać Sterownik a B5 po 2 lifcie?? :mysli:

Może ktoś będzie miał takie urządzenie 8 maja na Franowie ??

Bardzo proszę o pomoc i z góry DZIĘKUJĘ.

Szerokości

auto miało wypadek ?

Może nie ma gdzieś styku, że błąd nie da się usunąć zwykłym Vagiem

Dołączam się do pytania czy przy wymianie kiery i podłoączonym aku też mam błąd airbag czy to jest ten sam?

spokojnie wykasujesz zwykłym Vagiem

Opublikowano

a gdy świeci airbag po wymianie kiery i nie skasowany jest błąd, to poduszki wystrzela przy uderzeniu?

Opublikowano
  • Autor

Auto nie jest po wypadku. nr. błędu to 65535. błąd pojawił sie przy okazji przestawiania siedzenia na mrozie.

Styki oczyszczone. Niestety VAG nie bierze :(

Opublikowano

Podłącz vaga i sprawdź. Ja miałem błąd bo zapomniałem podpiąć kostki poduszkek.

Przy demontażu kierownicy istnieje możliwość uszkodzenia taśmy.

Najpierw kod błędu, później rada :wink4:

a gdy świeci airbag po wymianie kiery i nie skasowany jest błąd, to poduszki wystrzela przy uderzeniu?

Raczej nie :gwizdanie:

Opublikowano

Raczej nie :gwizdanie

to trzeba skasować, dziś w lusterku zobaczyłem jak dwóch w siebie wywaliło :confused4:

Opublikowano

Auto nie jest po wypadku. nr. błędu to 65535. błąd pojawił sie przy okazji przestawiania siedzenia na mrozie.

Styki oczyszczone. Niestety VAG nie bierze :(

A nie masz przypadkiem sterownika o numerze 6Q0-909-605-A ?

Jeśli tak to sam sobie go mogłeś rozwalić podłączając vaga. Zanim zrobisz test poduszek, vag-com wyświetla ostrzeżenie.

Tak czy siak, może to pomoże:

http://seat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=107968&sid=b527dab2a0d767188012becb3ebbbdba

Gość miał ten sam błąd i ktoś w okolicach Poznania mu to naprawił. Trzeba będzie się zarejestrować i spytać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wszystko ładnie pięknie ale nadal to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Chciałbym najpierw sprawdzić tym urządzeniem Cresh Reset zanim będę rozbebeszał tunel. A ponoć jest możliwość wyciągnięcia bez rozbierania tunelu wie ktoś coś na ten temat ??

Opublikowano

przy wyjmowaniu fotela? hmm u mnie przy odkurzaniu poprzedni wlasciciel uszkodzil kabelek w fotelu. pomoglo dopiero zalozenie jakies zworki na wtyczce. mozeliwe, ze tez uszkodziles kabel wewnatrz fotela, jesli tak crash reset ci nic nie da :hi:

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie ale nadal to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Chciałbym najpierw sprawdzić tym urządzeniem Cresh Reset zanim będę rozbebeszał tunel. A ponoć jest możliwość wyciągnięcia bez rozbierania tunelu wie ktoś coś na ten temat ??

Ja u siebie wyjąłem radio i panel klimatronika - przez te dwa otwory da radę wyciągnąć sensor poduszek. Choć ciężko, mało miejsca i całe ręce miałem poharatane jakby się grał z kotem w łapki :)