Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pęknieta Obudowa Cewki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymieniajac dzis przy slonecznej pogodzie filtr kabinowy, chcialem zobaczyc jak wygladaja swiece, od kupna ( 3 m-cy ) nawet nie zagladalem do nich. Zaparłem sie imbusem i jakos nie moglem odkrecic, nachylam sie a tu o prosze...

DSCF3998.jpg

Z drugiej strony mocowania rowniez takie pekniecie.. ale co mnie jeszcze bardziej zaniepokoilo to peknieta jest delikatnie wokol tego obudowa pokrywy zaworow oto ona:

DSCF4004.jpg

DSCF4005.jpg

Czy ktos przykrecal to wiertarka ? :blink::wallbash:

Nastepne cewki nie lepsze.. ( tylko jedna naocznie wyglada dobrze )

DSCF4006.jpg

Nie okrecalem i odpuscilem przeglad swiec i cewek. Jezdzi raczej dobrze, czasem ma jakies jak by przebicia ( szarpie) szczegolnie przy mocnym i szybkim depnieciu, wiec temat mi nie ucieknie wymiany np. swiec. Co o tym myslicie ? Wymieniac, szukac gdzies pokrywy i 3 cewek ( bo 3 pekniete mocowania, chodz nie siedza luzno )

:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

za mocno były dokrecone i pekły

Opublikowano

No cewki wiekowe ale popękały same uszy więc nic im nie powinno się dziać. Można by to spróbować pokleić do kupy zanim się rozsypią i przykręcić z czuciem.

Opublikowano
  • Autor

Nie jest tak strasznie jak by sie moglo wydawac. Wczoraj wykrecilem cewki ( bo mialem mozliwosc kupna drugich ). Dokrecil ktos masakrycznie, ale z wyczuciem udalo mi sie wykrecic. Wyjelem swiece i :shocked:

Zdj_cie364.jpg

Dwie takie, dwie takie ...

Na drugi dzien kupilem nowe ( 140 zl :wallbash: )

Cewki przykrecilem z wyczuciem, jedna miala rozciagnieta uszczelke, ale zrobilem tak aby bylo dobrze.

Lepiej przyspiesza od dolu, reszta obrotów bez zmian, lekkie szarpania, ale to BTW w innym temacie opisze.

Ciszej silnik pracuje.. Dziekuje za odp. :hi:

Opublikowano

Ty wymieniałeś wszesniej te swiece?? :blink:

Opublikowano
  • Autor

Od kupna nie wymieniane. :embarrassed: ( 3 m-ce temu kupiłem i ogarniam ) Szok.. Co raz to nowe galimatiasy wychodza.

Opublikowano

niezle :confused4:

Opublikowano

Coś za czarne te świece :gwizdanie: Nie wspomne że ktoś wkręcał co było pod ręką :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Coś za czarne te świece :gwizdanie: Nie wspomne że ktoś wkręcał co było pod ręką :shocked:

Za bardzo czarne ? Suchy nagar dosc "gruby", troche brudzący. Dwie swiece Bosha i dwie NGK :angry: . Teraz NGK. Przejechalem od piatku 300 km i w tygodniu wykrece i zobacze jak wygladaja.

Leci mi woda z tlumika ostatniego i dymi mi troche na niebiesko :kwasny: oleju ani wody mi jeszcze nie ubywa, ale obstawiam uszelniacze na trzonkach. Pojezdze i zobacze :no:

Opublikowano

jak ci szarpie przy deptaniu to masz którąś cewke na wykończeniu

Opublikowano
  • Autor

Nie szarpie mi juz tak po wymianie swieczek, tylko mam zawiechy podczas wdepniecia w podloge, do 3.5 tys obr z dwa razy pomysli czy napewno ma jechac, pozniej to jedzie jak szalony :kox: . Tutaj mozna gdybac, moze byc i przeplywka i sonda, i cewki. Powoli eliminuje wszystko, teraz zmienie DV bo kupilem nowy i wstawie wskaznik doładowania, to juz bede wiedzial chociaz ile dmucha. Boje sie ze dymienie ma cos tu wspolnego :confused4: