BartekkA4 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Witam. Wczoraj po powrocie z długiej trasy chciałem sobie zaparkować tyłem lecz nie mogłem wrzucić wstecznego ( nie mogę wcisnąć lewarka skrzyni żeby ustawić ją w pozycji R jak to jest w 6 biegowej skrzyni) Wszystkie inne biegi chodzą jak należy bez zgrzytów bez oporu. Używałem tego biegu jakieś 130km od domu (nie wrzucałem go na sile nie było żadnego podejrzanego dźwięku podczas wykonywania tej czynności ) a po przejechaniu tej odległości już nie mogłem. Buszowałem po necie ale wszystkie informacje jakie znalazłem dotyczyły automatów lub świateł cofania. W tej chwili nie mogę nawet wyjechac spod bloku :> trzeba pchać żeby wycofać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
lelum Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Najprawdopodobniej przestawiła się blokada która uniemożliwia wbicie wstecznego z 5tki. Trzeba odkręcić mały plastikowy dekielek z prawej strony skrzyni i poprawić(ale uwaga blokada jest na sprężynie i przy nieumiejętnym manewrowaniu może wpaść do środka skrzyni). pozdr
BartekkA4 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 Sprawdziłem i jednak nie sprężynka zresztą nie możliwością jest u mnie wbic wstecznego z piątki gdyż jest to 6 biegowa skrzynia , byłem rano u znajomego mechanika i jednak poszły synchronizatory bo i jedynka raz wchodzi jak w masełko a raz ze zgrzytem do tego wsteczny rano wszedł bez problemu a jak wróciłem juz nie chciał , wiec czeka mnie chyba kosztowna wymiana Dzięki za pomoc
moskal Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Sprawdziłem i jednak nie sprężynka zresztą nie możliwością jest u mnie wbic wstecznego z piątki gdyż jest to 6 biegowa skrzynia , byłem rano u znajomego mechanika i jednak poszły synchronizatory bo i jedynka raz wchodzi jak w masełko a raz ze zgrzytem do tego wsteczny rano wszedł bez problemu a jak wróciłem juz nie chciał , wiec czeka mnie chyba kosztowna wymiana Dzięki za pomoc tylko zeby ci czadsem nie przyszło do głowy tego naprawiać , kupuj drugą skrzynie
BartekkA4 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 @UP Chyba nie mówisz poważnie nową skrzynie ?? po co ?? nie wystarczy wymienić synchronizatorów od wstecznego i jedynki to chyba nic wielkiego ?
moskal Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 @UP Chyba nie mówisz poważnie nową skrzynie ?? po co ?? nie wystarczy wymienić synchronizatorów od wstecznego i jedynki to chyba nic wielkiego ? nie wiem ile to kosztuje w gnojowozie
Rekomendowane odpowiedzi