Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] stluczka bok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie miałem dziś duża nieprzyjemnosc - stluczke. Moja audi została uderzona w bok od strony kierowcy na wysokości w 40% nadkola przedniego i 60% uderzenia skupiło sie na przednich drzwiach po stronie kierowcy. Ogólnie wyglada mi to tak ze nadkola można dać blacharzowi do wyklepania imalowania a drzwi wyglądają na dużo mocniej wgniecione wiec sadze ze je to trzeba by wymienić na nowe. Teraz policja uznała ze to wina tamtego kierowcy, spisalem polisę tego faceta i moje pytanie czy dałoby radę zrobic tak zeby jego OC polegli wszystkie koszta naprawy mojej audi? Jak to zrobic jaka procedura nigdy nie miałem wcześniej stluczki/wypadku. Pomóżcie chce by znów wyglądała jak sprzed stluczki:(

Opublikowano

Nie wiem w czym problem jak faceta wina. Masz polise zglaszasz to do ubezpieczyciela sprawcy i czekasz na ogledziny. Jeszcze wyjdziesz z tym na +

Opublikowano

Nie wiem w czym problem jak faceta wina. Masz polise zglaszasz to do ubezpieczyciela sprawcy i czekasz na ogledziny. Jeszcze wyjdziesz z tym na +

no wlasnie wiec w czym problem ??

Opublikowano
  • Autor

no wiem ze skoro jego wina to skorzystam z jego ubezpieczenia OC, tylko moje pytanie bardziej odnosi sie do tego jak wymanipulowac by rzeczoznawca nie powiedzial mi ze to sie wyklepie i wyceni na smieszne 600zl. no moze troche przesadzam ale wiecie w czym sek, zeby bylo zrobione za jego pieniadze tak jak bylo sprzed stluczki. Bo tak sadze ze to bedzie na zasadzie ze nadkole i drzwi (moze nowe - nie wiem) trzeba bedzie dac lakiernikowi, a nadkola sie nie wymieni z tego co wiem to trzeba wyklepac. A czy moglbym przy rozmowie z rzeczoznawca powiedziec ze nie chce pieniedzy oddaje auto do ASO i oni wystawia fakturke i niech mi to oplaca ? (gdzie w Gdansku mamy ASO dla Audi ?) Zaraz wybieram sie na komende po notatke policyjna ze zdarzenia.

Opublikowano

Jedno jest pewne takich staruszków w aso nie naprawiają i na Twoje pytanie o to rzeczoznawca pewnie parsknał by śmiechem.

Nie martw sie jak oddasz do znajomego warsztatu to nie stracisz na tym interesie. Jak dobrze rozegrasz spotkanie z rzeczoznawcą to drugie tyle co będzie kosztowała naprawa zostanie w kieszeni :good:

Opublikowano

Kolego poczytaj na początek ten wątek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=15893.0

Potem dodatkowo kilka wątków innych kolegów z podobnymi zdarzeniami a będziesz wiedział czego możesz się spodziewać ze strony ubezpieczalni. Na pewno musisz zgłosić szkodę do ubezpieczalni sprawcy i czekać na ich agenta, potem na kosztorys a dalej to już według własnych kalkulacji w zależności jaką wycenę przygotują dla ciebie.