Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] avant - inna droga dostania się do oświetlenia tablicy :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Przestała mi świecić jednak z lampek oświetlających tablicę z tyłu. Jak się okazuje śruba przy kloszu jednej z lampek jest już pięknie wyrobiona po poprzednim właścicielu:/ - nie w sposób jej odkręcić. Tutaj pytanie czy da się wymontować całą listwę w której siedzą dwie lampki, uchwyt do podnoszenia klapy i zamek? Ewentualnie jest możliwe dostanie się do lampek demontując tapicerkę z drugiej strony? - pytam bo nie chcę wszystkiego zdemontować i dowiedzieć się że dostęp do lampek jest tylko z przodu:)

Opublikowano

Musisz nawiercic srubki :confused4: popytaj w ASO nie powinno cie drogo kosztowac z wymiana a na pewno maja doswiadczenie :naughty:

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję zmierzyć się z identycznym problemem. Śrubki w lampkach były nie do odkręcenia - dokładnie tak jak Ciebie.

Ja sobie poradziłem w ten sposób, że wyjąłem całą listwę (jest to dosyć prosty zabieg) i... wymieniłem na drugą używaną oraz dokupiłem nowe lampki. Przy okazji włożyłem diody w miejsce żarówek, żebym nie musiał do tematu wracać. Poza tym, wszystko dobrze uszczelniłem i nasmarowałem, tak, żeby w razie czego nie było problemu.

I jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie - niestety po wyjęciu listwy nadal nie ma dostępu do żarówek, a przynajmniej mi się to nie udało. Myślę, że najszybciej można sobie poradzić z problemem poprzez zwiercenie łebków śrub tak, żeby można wyjąć lampkę, a później spróbować odkręcić śrubą jakimiś szczypcami - taki był mój oryginalny plan ;-)

Powodzenia!

Opublikowano

Rozwiercić, wyciągnąć i zakupić nowe lampki w zestawie ze śrubeczkami. :kox: Koszt jednej strony ok. 35 pln w ASO więc nie jest źle. :wink4: Ostatnio to przerabiałem. P.S. Tematów podobnych na forum jest trochę. :cool1:

Opublikowano

Ja u siebie po wykręceiu śrubek naciąłem je lekko brzeszczotem i teraz odkręca się paskim śrubokrętem :good::hi: