Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] pytanie odnośnie obrotów sprężarki klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Po zimie w pierwsze ciepłe dni okazało się że klima nie chłodzi. Po podłączeniu Vaga i na kanale 29 klimatronika prędkość obrotowa sprężarki wskazywała 0. Stwierdziłem że sprężarka się nie włącza bo może nie być czynnika. Uzupełniłem czynnik i odgrzybiłem sobie klime. Wentylator klimy się załącza, po włączeniu śnieżynki obroty lekko spadają lecz obroty sprężarki nadal wskazują 0 tyle że temp zew nie przekracza 15*C i z kratek przy klimie jak i bez leci zimne powietrze. Czy sprężarka może załączać się dopiero w wyższych temperaturach zewnętrznych?? czy powinna chodzić cały czas?? napiszcie jak jest u was?? Po ustawieniu klimatronika na temp LO obroty też wskazują 0. Po zgaszeniu silnika słychać standardowe syczenie z pod maski. jak podłącze polski Vag nie pokazuje żadnych błędów, na sprzęgle sprężarki pokazuje napięcie powyżej 12V. Jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o wypowiedzi bo nie daje mi to spokoju... :hi:

Opublikowano

To czy będziesz miał w trybie diagnostycznym wskazaną prędkość obrotową sprężarki zależy od tego jaka była zamontowana w fabryce. Zexele mają czujnik obrotów, Denso nie i wtedy będzie 0 nawet na pracujacej klimie.