Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wycieraczki - programowanie cyklu przerywanego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie bo nie mam programowania wycieraczek.

W golfie miałem taki cuś (ojciec w Passacie też ma) że jak włącza prace przerywaną to pierwsze włączenie powoduje jakby "czas start", trzeba je wyłączyć i w momencie kiedy załączamy je drugi raz one pamiętają już "odstęp w czasie". Nie wiem czy jasno to napisałem... :embarrassed:

W każdym razie u mnie w B5 tego nie mam, wycieraczki zawsze działają z taka samą częstotliwością na pierwszej pozycji. Kumpel mówił że trzeba podmienić przekaźnik, pytanie czy faktycznie tak jest i jaki przekaźnik podmienić na jaki co by było OK?

Opublikowano

Bede obserwowal watek-interesujaca rzecz :mysli:

Opublikowano

W Twoim samochodzie są dwie możliwości regulacji pracy wycieraczek

- prawa manetka posiada z góry przełącznik, którym regulujesz pracę wycieraczek

- wymian normalnego przekaźnika wycieraczek na taki o numerze 99 - jest to przekaźnik z funkcją uczenia się taką jak opisujesz. Trzeba poszukać na alledrogo - koszt w granicach 10zł.

Opublikowano

Z gory przelacznik ?

Opublikowano

taki przełącznik do zmiany cżestotliowści był odgajrze w werjli po 99roku wcześcniej raczej nie bo ja nie mam tego chyba ze był za ekstra kase.

Opublikowano

Tez mi sie tak wydaje?!

Opublikowano

Zerknij na prawą manetkę - ma taki cycek to jest właśnie "pokrętło" do płynnej regulacji pracy wycieraczek.

dodatkowe_zegary.jpg

Zdjęcie przedstawia Passata, ale manetka wygląda tak samo.

Poza tym zawsze ktoś mógł modzić więc kilka postów wyżej podałem wszystkie opcje (przynajmniej z tego co wiem).

Opublikowano

No wszystko fajnie ale napisales do kolegi davi.....ze u siebie ma......

Rozumiem ze w jego audi z 95r. jest taki myk na manetkach? :mysli:[br]Dopisany: 08 Maj 2011, 19:31_________________________________________________Kolego norbuja wlasnie mi oto chodzilo ,to zalezy od modelu :decayed:

Opublikowano

Albo jest regulacja 4 stopniowa na 1 biegu,przy manetce z regulacją,albo jest manetka bez regulacji i bez możliwości "inteligentnego"nauczenia wycieraczek częstotliwości ruchu.

Chyba taki "bajer" jest w autach po 00 roku(nie wiem jak W Audi,ale w Oplach jest)

Opublikowano
  • Autor

Albo jest regulacja 4 stopniowa na 1 biegu,przy manetce z regulacją,albo jest manetka bez regulacji i bez możliwości "inteligentnego"nauczenia wycieraczek częstotliwości ruchu.

Chyba taki "bajer" jest w autach po 00 roku(nie wiem jak W Audi,ale w Oplach jest)

A jak nie ma tych 4 stopni to przekażnik 99 pomoże? Auto mam z 95 roku, Pasiora mamy z 97 a Golf w którym to miałem był 93...

Opublikowano

A jak nie ma tych 4 stopni to przekażnik 99 pomoże? Auto mam z 95 roku, Pasiora mamy z 97 a Golf w którym to miałem był 93...

Co do przekaźnika,to nie wiem,niech się inni wypowiedzą,tam parę postów wyżej kolega mpoloo pisał o takiej możliwości,może wie dokładnie,albo ktoś to już przerabiał.

Opublikowano

Ja mam 97r i tez nie mam regulacji wycieraczek czasowych, a również nie "uczą się" one :hi:

Opublikowano

Tak, trzeba wymienić przekaźnik wycieraczek i nabędzie się taką funkcję.