august Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Cześć, Nie znalazłem wątku z wszystkimi rodzajami żarówek, a potrzebne mi to w związku z wyjazdem do Czech. Myślę, że to dobry pomysł aby zebrać wszystkie symbole, dla wszystkich wersji, lamp itp.. w jednym miejscu. Oto co ustaliłem, proszę o korektę jeśli mam błąd Przód Lampy Valeo - mijania/drogowe: H4 (60/55W) - postojowe: T4W - kierunkowskazy: PY21W, pomarańczowe, asymetryczne Bok - kierunkowskazy: W5W (jeśli kierunki białe - to żarówki oczywiście pomarańczowe) Tył - pozycyjne: P21W/5W, białe, symetryczne - stop: P21/5W, białe, symetryczne - kierunkowskazy: P21W, białe, symetryczne - przeciwmgielne: P21W, białe, symetryczne - cofania: P21W, białe, symetryczne - oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W - trzeci stop (jeśli ktoś ma): W5W Korzystałem ze strony Philipsa. Dziwia mnie pozycyjne i stopu, że mają tylko 5W. Czy coś pominąłem? Gdzieś mam błąd? Dzięki za wskazówki.
davidoff82 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Cześć, Nie znalazłem wątku z wszystkimi rodzajami żarówek, a potrzebne mi to w związku z wyjazdem do Czech. Myślę, że to dobry pomysł aby zebrać wszystkie symbole, dla wszystkich wersji, lamp itp.. w jednym miejscu. Oto co ustaliłem, proszę o korektę jeśli mam błąd Przód Lampy Valeo - mijania/drogowe: H4 (60/55W) - postojowe: T4W - kierunkowskazy: PY21W, pomarańczowe, asymetryczne Bok - kierunkowskazy: W5W (jeśli kierunki białe - to żarówki oczywiście pomarańczowe) Tył - pozycyjne: P21W/5W, białe, symetryczne - stop: P21/5W, białe, symetryczne - kierunkowskazy: P21W, białe, symetryczne - przeciwmgielne: P21W, białe, symetryczne - cofania: P21W, białe, symetryczne - oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W - trzeci stop (jeśli ktoś ma): W5W Korzystałem ze strony Philipsa. Dziwia mnie pozycyjne i stopu, że mają tylko 5W. Czy coś pominąłem? Gdzieś mam błąd? Dzięki za wskazówki. W przed lifcie pozycja z tyłu o ile dobrze pamietam W5W Stop P21W Piszę o lampach przed pierwszym lifcie z pomarańczowym kierunkiem u samej góry. Po pierwszym lifcie prawdopodobnie będze P21/5W gdzie ta sama żarówka realizuje stop i pozycje
Rekomendowane odpowiedzi