dzik23 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Witam juz od dluzczego czasu wydawalo mi sie ze cos mi stuka w tylnym lewym kole dzis sciagnelem kolo i opkazalo sie ze kawalek sprezyny sie odlamal i on stukla przy jezdzie w dziurach wiem ze przy wymianie trzeba wymienic rowniez prawa strone powiedzcie mi czy trudno jest wymienic sprezyne samemu? zalaczam fotki jesli ktos moze prosze mi powiedziec co i jak trzeba zrobic lub podac mi link do odpowiedniego tematu na forum myslalem zeby po prostu odkrecic amortyzator rozszezyc jakos to zeby wyciagnac sprezyne i ja wsadzic ale czy to na zdjeciu 2 i 3 tez trzeb odkrecic? tutaj kawalek ulamanej sprezyny 1 tutaj to co jest pod sprezyna 2 3 z gory 4 5 i reszta 6 7 to by bylo na tyle fotek prosze o pomoc
Michal_777 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Kolego samo odkręcenie amora nic Ci nie da. Wydaje mi się iż będziesz musiał popuścić całą kołyskę z tej strony ale trzeba uważać bo sprężyna może "oddać"
dzik23 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 moze ktos jeszcze wie cos na temat wymiany sprezyn?
matio446 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 musisz rozpiąć wahacz górny(bez tego nie ma możliwości ściśnięcia sprężyny), amortyzator, stabilizator dla ułatwienia możesz też odkręcić możesz też zacisk hamulca. Po rozpięciu wahacza górnego i kołyski pamiętaj o zbieżności bo na pewno kąt koła się przestawi( albo wybij sobie jakieś znaki na tej śrubie mimośrodowej ale to jest tylko półśrodek), no i bez dobrych ściągaczy nie zabieraj się do tego EDIT: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=121065.0
Rekomendowane odpowiedzi