Hiszpan05 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Witam. Po wymianie tulei gumowo metalowych w tylnej osi tj. na kolibie i wahaczu podwójnym jedno tylne koło wystaje bardziej poza nadkole tak 2 cm. Oczywiście robiona była zbierzność, ustawianie kątów. Tuleje byly wymieniane na prasie. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy i jak to ustawić prawidłowo.
ziby00 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 a przed ustawieniem nie było tak samo jak teraz ? dlatego pytam bo miałem tak kiedyś w calibrze tylko że błotniki były źle wyciągnięte po stłuczce i jeden bardziej sie chował niż drugi
dante0018 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Długo masz auto? Widziałem już kogoś kto zauważył cos podobnego w swoim aucie jakiś czas po zakupie i okazało sie że poprzedni właściciel zostawił jeden dystans
Hiszpan05 Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 a przed ustawieniem nie było tak samo jak teraz ? dlatego pytam bo miałem tak kiedyś w calibrze tylko że błotniki były źle wyciągnięte po stłuczce i jeden bardziej sie chował niż drugi No właśnie nie było i to jest dziwne. Blotniki są ori. Po rozmowie z mechanikiem powiedzial mi, że szlifowal tylny wahacz. Chciałbym żeby ktoś doradził mi co zrobić, czy podczas wymiany tulei została skrzywiona koliba, czy nieprawidłowo osadzono tuleje.
Rekomendowane odpowiedzi