Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wmiana zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jezeli podmienie zegary z audi a4 1.9 110km automat do audi 1.9 tdi AJM manual 116km czy dam rade odpalic czy nic sie nie stanie z samochodami obydwa sa po fl konkretnie chce sprawdzic dzialanie zegarow paliwa i wody pozdrawiam

Opublikowano

nie odpalisz bo w liczniku masz immobilizer

Opublikowano
  • Autor

a czy chociaz uda mi sie przekrecic zaplon tak zeby pokazywaly mi wskazowki temp wody i stan paliwa ??

Opublikowano

tak

Opublikowano
  • Autor

i nic przytm nie rozwale ??[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 19:34_________________________________________________czyli moge bez obaw sprubowac zmienic zegar od innej w celu tylko i wylacznie sprawdzenia dzialania zegarow

Opublikowano

No pewnie ale jak masz większe mozliwości i dostęp do kogoś konkretnego to mozna zawiesić immo w komputerze albo jak masz oryginalnego VCDS to jest mozliwość na jednym z okien "zezwolenie startu"

Uruchamia silnik tylko jeden raz pomijając immo jeśli Ci zależy na odpaleniu.

Poza tym jak podepniesz liczniki to można przekręcić stacyjkę i nawet przetestować wskaźniki.

Opublikowano
  • Autor

a jak przetestowac wskazniki jak mogl bys wtlumaczyc ?? bo jestem w tym temacie zielony :)[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 19:52_________________________________________________tylko wlasnie sie obawiam tego zeby jak podepne od brata zegary to zeby potem u niego bylo wszystko ok zeby czegos nie popsuc

Opublikowano

a co Ci się dzieje z zegarami, że chcesz przekładać do sprawdzenia

jest możliwość podpięcia VAG-a i bez wyciągania sprawdzić działanie zegarków

Opublikowano
  • Autor

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=203129.0[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 20:12_________________________________________________pozniej zrobie fotki i wrzuce [br]Dopisany: 10 Maj 2011, 20:13_________________________________________________gdy nawet bez kluczyka wlacze postojowki otworze drzwi to wskazowka temp wody i paliwa troszke podskakuja i opadaja a ogolnie temp wody szaleje i jak sie zagrzeje to piszczy niemilosiernie

[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 20:14_________________________________________________wyłączony zaplon włączone same postojówki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f15397d83b1e58b1.html

postojowki wlaczone i zaplon:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5188aa3a6c4f250d.html

postojowki wlaczone i odpalony silnik (rozgrzany do 50%) stal ok 4godz:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45c070b1beace1e8.html

gd silnik rozgrzeje sie na maxa zegar pokazuje grubo ponad 120 stopni i ta kontrolka mruga co jest na wyswietlaczu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03b77e59890bc761.html

A po przejechaniu ok 5km z mrugajaca kontrolka i wskazowka ponad max opada do stopnia takiego jak na poprzednim zdjeciu jakies 105 stopni

Opublikowano

może to jakiś problem z elektryką, że tak dziwnie się te zegary zachowują może ktoś jeszcze coś podpowie w temacie

jak podpinałeś VAG-a to robiłeś test zegarów ?

Opublikowano
  • Autor

tak i wszystko bylo ok a mowiles cos ze mozna przeprowadzic test zegarow recznie bez VAG-a ??

Opublikowano

nie, ręcznie się nie da nic sprawdzić, pisałem, że VAG-a podłączasz i bez wyciągania zegarów z auta możesz sprawdzić czyli zrobić test zegarów...

ciężko mi coś sensownego podpowiedzieć, ja bym jeszcze spróbował przeczyścić dobrze styki w liczniku i kostkach potraktować je jakimś preparatem do styków

Opublikowano
  • Autor

ok sprubuje dzieki jak by cos ktos wiedzial wiecej prosze o opinie pozdrawiam i dzieki z gory :hi:

Opublikowano

Wyciągnij licznik i zobacz cy plecy licznika są białe czy czarne. Czarne to podłącz VAG-a i przetestuj wskaźniki a jak masz białe plecy to znaczy że masz licznik JAEGER i możliwe że masz to samo co mi się przytrafiło.

W moim ktoś grzebał jakimiś kablami (pewnie cofał licznik) i popierniczył oprogramowanie a z jest tak procek motoroli i do tego zabezpieczony to tylko wymiana na nowy. Ale nie będę Cię straszył, ja za naprawę zapłaciłem 200zł i jak do tej pory wszystko jest BDB.

Na poczatek sprawdź tego producenta licznika.

Opublikowano
  • Autor

tyl mam bialy, a wlasnie slyszalem ze to moze byc przez cofanie licznika przez niekumatych w te spraw :)

Opublikowano

dokladnie jak jaeger i wariuja wskazowki,to nic nie pomoze,choc jeden udalo mi sie uratowac,bo stal samochod troche w zime przed domem zamiast w garazu i zrobily sie zimne luty,podgrzalem i hulal,ale znow potem cos sie dzialo,tylko ze gosc nie jezdzi wozem praktycznie