Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Głośniki 6x9 w tylną półkę do sedana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy taki rozmiar głośników da się zamontować do sedana bez problemu? Czy trzeba ciąć blachę?

Opublikowano

Z tego co pamietam to pod 6x9 beż ciecia blachy sie nie obejdzie, chyba że weźmiesz jakieś dystanse do góry w półce sobie zrobisz :D

A swoja drogą po co Ci glośniki w półce wieksze od ori ? :mysli:

Opublikowano

Głośniki w tylną półkę to naprawdę głupi pomysł :thumbdown: Odpuść sobie bo szkoda zaburzyć całą scenę w samochodzie...

Opublikowano

Ja mam na półce i moim zdaniem wyglądają naprawdę super :cool1:.

Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe.

Głośniki jakie wmontowałem:

http://allegro.pl/glosniki-sony-xs-f1736se-17cm-200w-max-gwarancja-i1615023565.html

Opublikowano
  • Autor

Głośniki w tylną półkę to naprawdę głupi pomysł :thumbdown: Odpuść sobie bo szkoda zaburzyć całą scenę w samochodzie...

Nie uważam , że zaburzę scenę w samochodzie :) Do tej pory miałem jakiś stary model 16 cm Daewoo z papierową membraną i bas na prawdę był odczuwalny w aucie. A 6x9 kupiłem Pioneer'a 330 W ( 80 W w RMS) w okazyjnej cenie stąd chęć wymiany sprzętu. Głośniki będą montował za ok tydzień i wtedy sprawdzę jakich przeróbek należy dokonać.

Opublikowano

Akurat pod względem akustycznym głośniki w półce to najgorszy wybór, sugeruję zgłębić temat przed wypisywaniem takich rzeczy. :thumbdown:

Opublikowano

Akurat pod względem akustycznym głośniki w półce to najgorszy wybór, sugeruję zgłębić temat przed wypisywaniem takich rzeczy. :thumbdown:

Nie muszę zgłębiać tematu tylko wsiadam i słyszę. Znam parę osób które wozi tubę w bagażniku. Z samej obserwacji widac że głośniki niskotonowe są w większych zabudowach a wysoko tonowe odwrotnie.

Opublikowano

Nie muszę zgłębiać tematu tylko wsiadam i słyszę. Znam parę osób które wozi tubę w bagażniku. Z samej obserwacji widac że głośniki niskotonowe są w większych zabudowach a wysoko tonowe odwrotnie.

Jeśli nie masz ochoty zgłębiać tematu to proszę powstrzymaj się od wypowiadania na temat o którym nie masz pojęcia bo tylko wprowadzisz innych w błąd. Jak już zauważyłeś głośniki niskotonowe potrzebują obudowy i właśnie to jest jednym z argumentów przeciwko montowaniu ich w półce, bagażnik TO NIE OBUDOWA, nie spełnia wymagań żadnego typu obudowy głośnikowej (szczelność, sztywność, dobór do parametrów głośnika, strojenie w przypadku obudowy bass-reflex, itd.) A pudło rezonansowe to jest w gitarze.

Opublikowano

Ja mam na półce i moim zdaniem wyglądają naprawdę super :cool1:.

Głośniki jakie wmontowałem:

http://allegro.pl/glosniki-sony-xs-f1736se-17cm-200w-max-gwarancja-i1615023565.html

bagażnik jako "pudło rezonansowe" dla głośnika współosiowego o fi 17 :mysli:

nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :rolleyes:

z całym szacunkiem kolego, ale nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz zielonego pojęcia :good: bo nie doświadczonych możesz wprowadzić tylko w błąd :thumbdown:

poza tym nie każdemu nadepnął przysłowiowy słoń na ucho :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie nie ma o co się sprzeczać, nie każdy potrzebuje super brzmiącego zestawu w aucie za xxxx zł . Miałem skrzynkę z głośnikiem Hertz'a ES-250 w poprzednim aucie ( hatchback ) i co prawda ładnie to grało ale na dłuższą metę jazda była męcząca. Obecnie w audi mam fabryczny zestaw z przodu i potrzebuję tylko dopełnić brzmienie bo jednak sam przód to trochę za mało , zwłaszcza dla tych co jadą z tyłu. A , że trafiłem na nowe 6x9 - ki Pioneer'a za 100 zł to się nawet nie zastanawiałem :)

Opublikowano

Obecnie w audi mam fabryczny zestaw z przodu i potrzebuję tylko dopełnić brzmienie bo jednak sam przód to trochę za mało , zwłaszcza dla tych co jadą z tyłu.

Miałem taką samą sytuacje. Sugerowano mi że taki układ nie gra na poziomie "super car-audio" ale inne opcje były za drogie.

Nie miałem ochoty pruć drzwi z tyłu, założyłem i przeciągnąłem kable i koszt to tylko głośniki i 2h roboty. Jak na moje wymagania i pasażerów wystarczające, bo czasem rozmawiamy z sobą w czasie jazdy a nie się wydzieramy :> a i muzyka jest w formacie mp3 więc z jakością już mam obydwa uszy podeptane.

Jeżeli kogokolwiek wprowadziłem w błąd sory :hi::notworthy:,

...podpowiadam tylko moje nisko budżetowe rozwiązanie, dalej odsyłam do propozycji specjalistów którzy podpowiedzą gdzie najlepiej zamontować takie głośniki i rozplanować żeby grało najładniej :cool1: