Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana z recznej na ele. regulacje wysokosci lamp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam taki problem. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Tzn, jak wyjac tego bolca od sterowania recznego w lampach DEPO zespolonych. Nie chce go urwac a skubaniec tam mocno siedzi :gwizdanie: I jeszcze jedno. Czy ta regulacja blizej kierunku to gora/dol i to tam powinien bys silniczek? :kox:

Opublikowano

Ten bolec trzeba przekręcić i pociągnąć

Opublikowano
  • Autor

Kufa problemy nastepne mam :confused4:

Po1. zauwazylem ze silniczek trzeba wlozyc blizej w otwor blizej grila (regulacja gora/dol) niz kierunku (regulacja lewo/prawo). Czyli to zaznaczone na zdjeciu na czerwono. 16095361372.th.jpg

Po2. ta "srubka" plastikowa co trzyma ją ten bolec jest zakonczona (w srodku lampy) kulka?

Po3. i czy ten silniczek od fabii nie ma za krotkiego tego bialego elementu od regulacji? http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/40/04/09/1540040935

Po4. ma ktos foto z zalozonym silniczkiem w lampie poliftowej?

Aaa i pozatym upierd***lem ten "srubke" przy koncu, od strony lampy :wallbash: :wallbash: :wallbash: Da to jakos skleic? :mysli:

Opublikowano

Silniczek ma być wewnątrz lampy na dole na zdjęciu po prawej. Silniczki podłącz do instalacji i daj regulacje na 0 żeby te bolce wyjechały

Opublikowano
  • Autor

Silniczek ma być wewnątrz lampy na dole na zdjęciu po prawej. Silniczki podłącz do instalacji i daj regulacje na 0 żeby te bolce wyjechały

O kufa. To moja koncepcja byla w ogole inna :kox::shocked: Dzieki :naughty:[br]Dopisany: 14 Maj 2011, 18:16_________________________________________________A wiesz czym moglbym podkleic ta "srube'?

Opublikowano

Daj foto bo nie wiem o co chodzi :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam foto, ale Ci opisze. Jak masz te 2 bolce do regulacji. Jeden gora/dol a drugi lewo/prawo. Za tym bolcem jest taka "sruba" plastikowa. Jesli krecisz bolcem sruba wkreca/ wykreca sie i reguluje lampe. I wlasnie moje niezgrabne rece przekrecily bolca o raz za duzo i ta sruba pekla na samym koncu (od srodka lampy). I tak sie zastanawiam czym to podkleic zeby to trzymalo i zeby mozna bylo dalej bolcem regulowac lampe.

Opublikowano

Czyli ten bolec się ukręcił/ułamał jeśli dobrze rozumiem, to najlepiej wymienić :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Czyli ten bolec się ukręcił/ułamał jeśli dobrze rozumiem, to najlepiej wymienić :rolleyes:

Hmm. Ciekawe jak go wyjme jak klosz lampy na to nie pozwala :disgust: I ciekawe gdzie bym takiego cudaka zakupil :gwizdanie:

Opublikowano

lampe mozna rokleić przecież. troche trzeba sie pobawić. bo jak polamales to bedzie ci trzasc lampa w srodku

Opublikowano
  • Autor

lampe mozna rokleić przecież. troche trzeba sie pobawić. bo jak polamales to bedzie ci trzasc lampa w srodku

Nie bedzie, bo silniczek trzyma lampe w srodku, tylko jedyny problem to z regulacja lampy bedzie :kox:

Opublikowano

a no tez racja. tylko zalezy w ktorej pozycji sie ustwily po polamaniu tej reguklacji zeby nie oswetlalo pobocza czy lewego pasa ;]

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam ,

Podepne sie do tematu . Chciałem ostatnio wymienic ta regulacje i zdjelem ta reczna , zakupilem silniczki z fabii ale maja te bolce krotsze niz ta regulacja manualna.

Nie mam pojecia jak to ustrojstwo wsadzic w te gniazda . Jakies 0,5-1 cm brakuje.

Opublikowano
Witam ,

Podepne sie do tematu . Chciałem ostatnio wymienic ta regulacje i zdjelem ta reczna , zakupilem silniczki z fabii ale maja te bolce krotsze niz ta regulacja manualna.

Nie mam pojecia jak to ustrojstwo wsadzic w te gniazda . Jakies 0,5-1 cm brakuje.

Musisz maksa wyjechać regulacją. Jest trochę kombinowania, ale ma bank wchodzą od Fabii.Bo takie właśnie wkładałem do swoich lamp :)

Opublikowano

to jeszcze tak zapytam lampe musze rozkrecac?? Chodzi mi o sruby ktore ustawiala prawo lewo zeby cofnac odblysk do wewnatrz lampy.