Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd rejestracyjny Q w Tiptronicu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Mam taki dylemat że nie mam pojęcia jak wygląda przegląd rejestracyjny Samochodu z napędem Quattro i do tego w tiptronicu czy sa specjalne stacje diagnostyczne bo przecież samochód musi być napędzany jednocześnie na cztery koła do tego nie można go dawać na luz bo automatów się nie holuje.

Jestem z Gliwice więc interesuje mnie która stacja kontroli robi coś takiego :mysli:

Opublikowano

u mnie w mieście na stacji kontroli mają takie dodatkowe podstawki z rolkami, które podkładają pod oś która nie jest akurat badana, aby koła mogły swobodnie się obracać.

większość szanujących się stacji kontroli takie coś powinno mieć, więc może podjedź i się zapytaj czy coś takiego mają.

Opublikowano

podjedź na stację i powiedz, że masz 4X4 + automat i powiedzą Ci czy zrobią przegląd :wink4:

na mojej najbliżej domu stacji robią 4X4 i automaty i nic nie podkładają pod koła tylko wprowadzają do kompa odpowiednie dane dotyczące napędu

w moim dresowozie każde koło kręciło się osobno :decayed:

Opublikowano

każda stacja diagnostyczna z uprawnieniami powinna dokonać przeglądu, do tego są stworzone, q + automat to nic nowego

jedziesz na stację i mówisz, mam q i auto

ja moim ciężarowym 4x4 w auto i gazie bez problemu zrobiłem przegląd na pierwszej z brzegu stacji diagnostycznej

Opublikowano

różnica w prędkości obracających się kół w porównaniu do tych stojących w miejscu jest tak mała ,że nie dramatyzowałbym :wink4: ,porównując sytuację do ,np. samochód stoi na wzniesieniu, przód na lodzie tył na asfalcie,wiadomo ,że przód będzie się ślizgał-rozwalimy torsena przez to :no:, myślę ,że kontruktorzy przewidzieli takie sytuacje :wink4::good:.

Także spokojnie można diagnozować autko na rolkach w stacjach diagnostycznych.

Opublikowano

Mnie sie pytali czy mam stały 4x4 czy luźny.

Opublikowano

stały :good: [br]Dopisany: 16 Maj 2011, 15:19_________________________________________________bez blokowanych dyfrów na sztywno of korz :wink4: