Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zaczyna brać olej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam pytanko?CZy znacie jakieś normy co do brania oleju,ostatnio zauważyłem ze zaczyna mi troche brać olej,na liczniku jest przejechane niby 170tyś :)ale myśle że ma 270 spokojnie :)

Opublikowano

Ile tego oleju Ci pobiera?

Opublikowano
  • Autor

cieżko powiedzieć dokładnie ,przejechałem 1200km i jak na bagnecie są te kwadraciki to ubyło o jeden poziom

Opublikowano

Dolej na "stan" i obserwuj,czasami jak się daje w "piec" to coś tam weźmie oleju. Chyba że turbo puszcza,zajrzyj jeszcze w dolot,jakieś mgiełki olejowe moga być,ale jak będzie "kałuża" to masz przyczynę.

Opublikowano

EGR obejrzyj...

Opublikowano
  • Autor

A zaznacze że samochód trzymam zawsze w tym samym miejscu wiec nie mam mowy o błedzie przy sprawdzawniu poziomu ,jak sprawdzalem wcześniej to mialem 4 rzedy tych kwadracikow i zacZynał sie poziom oleju po przejechaniu 1200km ojej zaczyna sie po 5 rzedach? wiec ubyło ale nie wiem ile to jest w przeliczeniu na mililtry?[br]Dopisany: 16 Maj 2011, 12:16_________________________________________________pod samochodem nie ma zadnych sladów tak jak pisałem trzymam samochód w tym samym miejscu ia na jasnym betonie wiec bym coś widział

Opublikowano

u mnie wiem, że na 10 tyś weżmie 300-400ml ale jak na prawie 300tyś nie jest źle... ale tak jak koledze wyżej, 99% turbo Ci prawdopodobnie bierze

Opublikowano
  • Autor

A czy Drogim kolegom biorą olej wasze Audiczki?

Opublikowano

A czy Drogim kolegom biorą olej wasze Audiczki?

Bylo juz tyle tematow na to pytanie ze wystarczy poszukac :wink4:

Mi bierze okolo 1l na 10000km :decayed:

Opublikowano

Mi zaczyna brać, a raczej EGR puszcza :wallbash: o ile zimą to było mało tak teraz widzę, że sporo tam oleju się polało. W weekend no już nie ma bata wezmę się za zaślepianie EGR bo z tego co wiele osób pisze nie ma sensu wymieniać bo za chwilę znów zacznie puszczać :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie nie ma co wymieniać,napisz jak wyczyścisz erg :) też musze sie za to wziać,napisz czy cieżka robota z tym erg :)

Opublikowano

Z opisu na Forum wynika, że ciężko nie jest. Problem w tym, że jak już leje olejem to czyszczenie nic nie da. Wtedy to albo wymiana na nowy, albo zaślepianie tego co jest aby nie ciekło ;)

Opublikowano

Mi zaczyna brać, a raczej EGR puszcza :wallbash: o ile zimą to było mało tak teraz widzę, że sporo tam oleju się polało. W weekend no już nie ma bata wezmę się za zaślepianie EGR bo z tego co wiele osób pisze nie ma sensu wymieniać bo za chwilę znów zacznie puszczać :wallbash:

EGR to ma się akurat nijak do brania oleju, nie róbcie z niego czarownicy, którą wystarczy że spalić a już rozwiążą się wszystkie problemy. EGR tylko wywala olej z dolotu poprzez nieszczelności jakie z czasem się w nim pojawiają. Jego zaślepienie to tylko półśrodek służący bardziej kosmetyce pod maską niż czemuś większemu. Jeśli ktoś chce naprawdę poprawić stan samochodu to pozostaje mu szukać skąd się wziął olej w dolocie - turbo albo odpowietrzenie skrzyni korbowej. I to są główne przyczyny ubywania oleju w tych samochodach. Jeszcze gorzej jeśli puszczają pierścienie... ale to już inna para kaloszy. Także drodzy Państwo EGR to tylko kolejny objaw a nie przyczyna. Możecie nawet kupić ori za 800 a to i tak nic nie da !

Opublikowano

W sumie czytając różne tematy o EGR nigdy nie natknąłem się na taki obrót sprawy. Jeżeli chodzi o turbinę to jakiś czas temu zdjąłem tą rurę i oleju nie było prawie wcale, więc turbo raczej OK. A jak sprawdzić to odpowietrzenie tej skrzyni korbowej ?

Opublikowano
  • Autor
:)
Opublikowano

:)

znaczy coś rozkminiłeś ? czy nominację chcesz?