Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Filtr paliwa-piszczenie,co może być przyczyną?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

pojawił mi sie problem ,,piszczenia" dochodzącego z filtra paliwa. Filtr wymieniony a problem pozostał , najbardziej jest to słyszalne po przekręceniu zapłonu kiedy pompa podaje paliwo a potem po odpaleniu na niskich obrotach. Czasami odgłos piszczenia zanika i znów powraca. Dodam ,że nie jest to pompa tylko na 100% filtr . Filtr jest z regulatorem ciśnienia. Ma ktoś pomysł co jest grane. dzięki pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Po czym twierdzisz, że na 100% to nie pompa??? Wymieniałeś ją?? U mnie też piszczy i są IDENTYCZNE objawy jak u Ciebie i pompke nadaje się do wymiany niestety. Ja już jestem w trakcie wyboru nowej. Bo się można zdziwić jak nie poda wcale wachy :evil: Tym bardziej, że jak sam napisałeś filtr wymieniony i dalej piszczy :kox:

Opublikowano
  • Autor

Nie pompy nie wymieniałem. Podczas piszczenia dotykając filtra czuć delikatne wibracje w jakie wpada(sprawdzane kilka razy) Osłona pompy również była odkręcana i pompa pracuje normalnie a dźwięk dochodzi z dołu prawa strona jak filtr :confused4:

Opublikowano

Oki w weekend zobacze u siebie jak zachowuje się ten filtr. Żeby do niego dotrzeć muszę wejść pod samochód tak??

Opublikowano

Oki w weekend zobacze u siebie jak zachowuje się ten filtr. Żeby do niego dotrzeć muszę wejść pod samochód tak??

Tak jest pod spodem koło wahacza tylnego pod osłoną plastikową.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Hej,

To daj znać jak coś rozpracujesz :cool1:[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 16:31_________________________________________________Witam,

Niestety lipa filtr nówka i ten też piszczy , wygląda to na jakiś problem z ciśnieniem paliwa. Najciekawsze jest to, że podczas hamowania piszczenie cichnie a potem znów powraca. Przyznaje ,że zaczyna to być wkurzające :mysli:

Opublikowano

Hej,

To daj znać jak coś rozpracujesz :cool1:[br]Dopisany: 19 Maj 2011, 16:31_________________________________________________Witam,

Niestety lipa filtr nówka i ten też piszczy , wygląda to na jakiś problem z ciśnieniem paliwa. Najciekawsze jest to, że podczas hamowania piszczenie cichnie a potem znów powraca. Przyznaje ,że zaczyna to być wkurzające :mysli:

jak hamujesz zapotrzebowanie na paliwo maleje to i piszczec przestaje

Opublikowano

Czeka nas tylko wymiana pompy nie ma co się doszukiwać innej przyczyny wycia (dodam że też jestem po wymianie filta na MANN). U mnie raz wyje raz nie. Niekiedy jak wyłaczę ksenon przestaje wyć a niekiedy nie ma to znaczenia. Jak pociągnę oba przyciski od podnoszenia szyb to wydaje mi sie że na chwile tez przestaje wyć i za moment zaczyna... Znajdę gdzies w okolicy pompe. Umówie się żebym mógł ją podłączyć i zobaczyć jak będzie. Tylko na razie nie ma nigdzie blisko :/

Opublikowano
  • Autor

Ok , tylko gdzie problem ? Regulator ciśnienia paliwa jest w filtrze , a filtr nówka. Praca pompki paliwowej bez zarzutu. Przy wymianie filtra i odpięciu przewodu zasilającego zauważyłem duże ciśnienie w układzie cofnęło i wywaliło dużą ilość paliwa z przewodu. Ale tak naprawdę nie wiem czy tak właśnie nie musi być :blink:[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2011, 21:46_________________________________________________Niestety też się obawiam, że zostaje tylko pompka chociaż pracuje niby normalnie

Opublikowano

No u mnie jest tak samo. Daje rady. Daje buta i elegancko pompuje a WYJE. To jest TAJEMNICA lasu :polew: