NexoPL Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Witam. Mam taki problem, audi a4 nie odpala. Odpali dopiero jak jej się zechce. Ponadto pojechałem dziś na vag'a, mechanik nie mógł połączy się z komputerem... Myślę że to wina immo. Poradźcie coś. ;( Aaa przypomniało mi się, jak już odpali to czasem obroty spadają i silnik gaśnie. [mod]Proszę o wstawienie jaki masz model silnika[/mod]
Rafal-L Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 sprawdzales na obu kluczykach?? i sprawdz tez kostke stacyjki.
dobis1 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 jeśli to immo to silnik odpali i zgaśnie i tak za każdym razem, w dodatku będzie mrugać kontrolka pomarańczowa symbol samochodu...
NexoPL Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Opublikowano 21 Maja 2011 właśnie nie mruga hmmm. Mam jakieś zabezpieczenie, które działa tak: 1. wkładam kluczyk, 2.zapalają się wszystkie kontrolki, 3.zapala się dioda (czerwona), 4.naciskam jeden pilot (handsfree) i drugi od alarmu, 5.przekręcam kluczy Dopiero po tym zabiegu mogę zapalić. Dodatkowo zobaczyłem, że mogę odpalić auto jak przestanie mrugać dioda po lewej stronie kierownicy. Model silnika apu 1,6 benzuna [mod]Jak wiesz jaki model silnika to dlaczego masz inny w profilu i nie wpisałeś go w prefix-ie tematu? - kolejny "goły" taki temat to wątek znajdzie się w koszu[/mod]
rafi_a4 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 sprawdz pompe paliwa moze ma za slabe cisnienie
Chowix Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Przyczyny to immo, słabe ciśnienie, jakieś zabezpieczania hmm Bardzo pomógłby tu VAG ale skoro nie możesz.. hmm może jacyś specjaliści
NexoPL Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Opublikowano 21 Maja 2011 No nie wiem ręce opadają . Jak ta dioda z lewej strony kierownicy( na desce) zgaśnie to idzie zapalić auto, jak miga to za żadne skarby nie idzie tego odpala. Nowe info: Przewód od spryskiwacza tylnego miałem zerwany, płyn zalał mi całą elektrykę :/ może być to tego wina że nie mogę odpalić "mony" oraz podczepić pod vag?[br]Dopisany: 21 Maj 2011, 15:13_________________________________________________Koledzy pomóżcie
rafi_a4 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 sprawdz moze tez bezpieczniki bo jak bylo zwarcie moze ktorys poszedl
NexoPL Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 Dobra koledzy, temat do zamknięcia, okazało się że bateria w tym dodatkowym zabezpieczeniu jest rozładowana i nie wyłączała tego ustrojstwa co odcina zapłon. Teraz jest już ok, ale pozostaje złożenia całego samochodu w środku bo z tatą rozkopaliśmy wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi