Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Roletki przeciwsłoneczne wbudowane w tylne drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś się orientuje czy takie roletki można bez problemu przełożyć z s-line do zwykłej a4, czy to jest tylko jeden element tapicerki w drzwiach i się go tylko wymienia??? Chcę coś takiego zrobić ale zanim kupię (w ASO za 430 pln, na allegro nie mogę znaleźć) muszę się upewnić że mi to spasuje... A dodam jeszcze, że mam w suficie już zrobione otwory na zaczep takich roletek...

Opublikowano

a podaj co Ty chcesz przełożyć ? Bo to nie tylko wystarczy "dołożyć" rolety, z tego co pamiętam.

Sporo zmian chyba powinno być.

Opublikowano

Ja sie ze tak powiem palalem zeby zamontowac to u siebie w A6 bo mam rolete na tylnej szybie elektryczna i sprawa ma sie tak:

* Zeby zalozyc rolety na boczki drzwi MANUALNE!! musisz kupic cale boczki drzwi!! (tapicerka) , bo tam masz dziure na rolete i mocowania w boczku na rolety.

* Zeby zalozyc rolety na boczki drzwi ELEKTRYCZNE! musisz kupic cale boczki drzwi i do tego sterowanie elektryczne , czyli silniczki rolet , przycisk do rozwijania , kable itp. , bo standardowo tego nie ma , jesli nie masz chociaz rolety elektrycznej na tylnej szybie :)

A co do ceny to cos bardzo tanio :P bo do mnie powiedzieli mi 1830zl za MANUALNE rolety z boczkami!!!

Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi o zamianę tylko górnej części tapicerki drzwi,tej grubszej wzdłuż szyby z której wysuwa się roleta, bo myślałem, że to właśnie wystarczy... tak to przynajmniej wygląda z zewnątrz, właśnie nie byłem pewny czy to wystarczy czy trzeba jednak całe boczki wymieniać... A co do ceny w ASO,u mnie we Wrocławiu, to gość przez tel. mi właśnie tyle powiedział i raczej zrozumiał o co mi chodzi, bo wyraziłem się jasno, że nie chodzi mi o same roletki...

Opublikowano

Chodziło mi o zamianę tylko górnej części tapicerki drzwi,tej grubszej wzdłuż szyby z której wysuwa się roleta,

hmmm u mnie sie nie da gornej czesci wymienic i w B5 tez sie nie dalo , boczki byly z jednej czesci zlozone :mysli: a B6 cos sie zmienilo :mysli:

Opublikowano

dlatego napisałem, napisz co chcesz dołozyc... w B6 z tego co ja wiem również trzeba boczki zmienić, a to są koszta już...

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki za pomoc, jak coś wykombinuję, to dam znać co i jak...

Opublikowano

A dodam jeszcze, że mam w suficie już zrobione otwory na zaczep takich roletek...

to są pewno otwory do mocowania siatki zabezpieczającej bagażnik , pomyś co by się stało gdybyś zaczepił tą roletę w tych dziurkach w suficie i otworzył drzwi :confused4:
Opublikowano

chciałem też je montować ale pierwsze co trzeba zmienić boczek a dostanie takich pod rolety w przypadku skórzanej tapicerki w aucie to na Allegro i Ebayu sprawa wręcz nie możliwa więc temat odpuszczony...

Opublikowano
  • Autor

Jak to zmienić boczek? z opisu wynika że wystarczy jakieś dwie dziurki zrobić i będzie git...

Opublikowano

Musisz kupic CALY BOCZEK DRZWI Z OTWOREM NA ROLETE i calym stelazem pod rolete!!!! inaczej sie nie da!!

No chyba ze sobie kupisz rolete z Allegro na przyssssssafki hehehe :P

Od roku jak mam autko na allegro widzialem do mojej tylko RAZ!!!! takie roletki ale byly w komplecie z tylna roleta , a ja mam ja u siebie iec zrezygnowalem , co bylo bledem bo koles chcial 900zl :(

Opublikowano

carnivore1

Jak to zmienić boczek? z opisu wynika że wystarczy jakieś dwie dziurki zrobić i będzie git...

Kolego ty nie potrafisz czytać czy jak ? Skoro kilka osób pisze Ci to samo to coś w tym musi być nie uważasz ??

Opublikowano

ale kolega pokazał inną roletkę a tą wystarczy przykręcić do boczku . jednak co ori to ori

Opublikowano

tak to wygląda (te blindy, które podał carnivore) :

sundblinsexterior05sizepm4.jpgsundblinsinterior05sizeab3.jpg

A tutaj instrukcja :

sundblinsins01qe2.jpgsundblinsins02sf0.jpgsundblinsins03it2.jpg

;)

Opublikowano

Dobra juz wiem o co biega hehehe.

No ale to dalej nie ori :) Cos ala allegro roletki , chociaz wygladaja na lepiej zrobione :P Ale co ori t ori :)

Opublikowano
  • Autor

Spokojnie chłopaki, po co te nerwy, drążę temat bo chcę coś wykombinować z tymi szybami dla dzieciaka którego często wożę z tyłu a nie chcę zakładać byle czego, żeby to jakoś wyglądało... To chyba tyle w tym temacie... Dzięki za podpowiedzi...