Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 3.0 TDI 233KM] RNS-E Bluetooth problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze skonfigurowaniem polaczenia bluetooth w navi RNS-E. Mianowicie w instrukcji jest napisane zeby po wlaczeniu zaplonu w przeciagu 5 minut wyszukac w tele zestaw samochodowy ale niestety nie wyszukuje mi tego. Auto wyposazone w "Przygotowanie do GSM z zestawem głośnomówiącym i funkcją Bluetooth, słuchawka usytuowana w podłokietniku". Telefony na ktorych probowalem sie polaczyc to nokie E65 i 6680. Jesli ktos wie co moze byc tego przyczyna prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki.

Pzdr

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ten zestaw Bluetooth jest taki nie bardzo dopracowany chyba. U mnie się łączy, póżniej się rozłancza sam, po chwili znowu się łączy :kwasny: czasami się tak dzieje a czasami jes ok. Także nie wiem co jest z tym. A mam N70.

Opublikowano

Niestety telefony z symbianem działają bardzo rzadko z BT Audi , zwykłe fony bez problemu i nie jest to wina starej centralki BT bo w nowym Q7 z najnowszą centralką też nie działa :) P.Andrzej nie klikaj w telefonie : wyszukaj akcesoria audio tylko wchodzisz w urządzenia powiązane / opcje/ powiąż z nowym urządzeniem , oczywiście telefon musi być wyciągnięty z zestawu :) No i tylko włączasz zapłon bez rozruchu silnika , ale to chyba wiesz . Musi działać.

Opublikowano

Polecam Motorolki. Działają z Audi BT idealnie :)

Opublikowano

Podobny problem mialem z Iphonem, tam BT (w telefonie) przechodzil w tryb oszczedzania energii. Efektem bylo wlasnie to rozlaczanie o polaczanie co jakis czas. Niestety apple do dzis nie rozwiazal problemu, czytaj: nie dodal opcji wylaczania trybu eco. :foch: Z Sony-Ericssonem P1i nie mam takich problemow. Poprostu dziala (tel ma symbiana).

ps. goscie na audi zine pisali, ze w przypadku iphona wystarczy uruchamiac go z ladowarka. Nie wiem, nie sprawdzalem czy dziala, bo wykopalem nadgryzione jablko na All.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie. Dzieki za zainteresowanie moim problemem. dzis sprawdze na innych tele bez symbiana ale w moim przypadku w ogóle nie znajdowalo zestawu samochodowego "AUDI UHV".

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżeli już znajdzie ten zestaw telefon prosi o wpisanie kodu dostępu. Czy to jest kod radia?

Opublikowano

Jeżeli już znajdzie ten zestaw telefon prosi o wpisanie kodu dostępu. Czy to jest kod radia?

nie, to kod bluetootha do rnse (ale nie kod urządzenia), pewnikiem jest to 1234

można zmienić vagiem

Opublikowano

dziękuje zaraz sprawdze... [br]Dopisany: 11 Lipiec 2008, 12:20 _________________________________________________Działa super! Mam moją A4 B7 kilka dni a z dnia na dzień jest lepiej. N95 działa idealnie w połączeniu z tym zestawem.

Opublikowano
N95 działa idealnie w połączeniu z tym zestawem

daj update po tygodniu :naughty:

Opublikowano

dam dam... tylko mu zrobie kółka na cacy i wstawie zdjęcie....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tylko nie chodzi o foty a zapewne o działanie zestawu BT z N95 :decayed: dalej twierdzisz że działa cacy??

Opublikowano

tylko nie chodzi o foty a zapewne o działanie zestawu BT z N95 :decayed: dalej twierdzisz że działa cacy??

no i jakby co, to mamy taką specjalną lutownicę od rynien i poprawiamy na spotach auta, żeby dobrze działały telefony :beach:

Opublikowano

no i jakby co, to mamy taką specjalną lutownicę od rynien i poprawiamy na spotach auta, żeby dobrze działały telefony

yyyy ale o so chodzi??

Opublikowano

no i jakby co, to mamy taką specjalną lutownicę od rynien i poprawiamy na spotach auta, żeby dobrze działały telefony

yyyy ale o so chodzi??

bo Ciebie nie było, więc Ci nie naprawiliśmy :tongue4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy mam N95 łacze sie z audi :D dzwonie ale nie slysze rozmowcy :( audi A4 B7 napomne ze mialem podlaczony wczesniej jakis zestaw simensa ktory rozwalilem hehehe ale jeszcze go nie odlaczylem :( moze to byc przyczyna ?? jeszcze taka uwaga podlaczylem w tym uchwycie na telefon antene i druga wtyczke bo byly odlaczone ale nie pomoglo czekam na wyjmaki wyjme navi i zerkne jak odlaczyc ten kabelek od zestawu simensa ale jest jeszcze taka sprawa kolega ma nie N95 ale tez telefon z symbianem i po polaczeniu sie z navi pokazuje zasieg a jak moj telefon sie laczy to nie ma tych kresek z zasiegeim a na forum znalazlem zdjecia ze powinien byc zasieg oraz ikonka bloota u niego jest tylko zasieg u mnie po polaczeniu ani ikonki z blutetm ani zasiegu :wallbash: nie wiem czy jakos zrozumiale opisalem problem :polew: ale staralem sie ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

mineło więcej niż tydzień :> i działa dalej bez problemu.... teraz muszę wymienić telefon i zastanawiam się czy z iPhone-m nie będzie problemów